RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Bjørnebye vil treffe Nordlie

Sist oppdatert:
Fra tribunen så den nye Start-treneren laget gå videre til neste kvalikrunde i UEFA-cupen. Nå venter sparkede Tom Nordlie.

START - SKALA 3-0: - Jeg har tekstet med Tom og vi skal treffes snarlig, sier Stig Inge Bjørnebye, som torsdag så sitt nye lag senke færøyske Skala.

- Vi skal prates. Jeg har ingen problemer med dét, sier Bjørnebye, som ikke vil kommentere hvem som tok initiativet til tekstmeldingene.

Bärlin herjet
Motstanden fra Skal var skral, og Start burde vunnet mer. Alex Valencia spilte nok en god kamp på høyrekanten. Der fikk han mye besøk av en svært offensiv høyreback Steinar Pedersen.

Pedersen scoret symptomatisk nærmest med brystkassa da han satte inn 2-0-målet etter 50 minutter. På venstrekanten herjet Stefan Bärlin. De andre spillerne var jevnt over middelmådige.

Flere benkeslitere fikk prøve seg. Langtidsskadde Ben Wright har vært lenge ut med skade, og kvitterte for innhoppet med god innsats og 3-0-målet.

- Dumt å revolusjonere
- Det er vanskelig å holde tempoet oppe i slike kamper når du fører kampen komfortabelt,

Med 4-0 sammenlagt gikk Start videre til andre kvalikrunde i UEFA-cupen. Trekningen skjer allerede fredag.

Da er Bjørnebye tilstede på restitusjonstreningen, og gradvis overtar han for Bård Wiggen. Det kan bli en hard høst, med UEFA-spill, cupen og ikke minst må den tidligere landslagsassistenten løfte laget opp fra fra kvalikplassen i Tippeligaen.

- Det føles godt å være her, og jeg er veldig spent, sier Bjørnebye, som tok seg så god tid med journalistene etter kampen at han knapt fikk hilse på spillerne.

- Det er viktig å beholde tryggheten nå. Jeg legger stor vekt på å bli kjent med spillerne, og vil utvikle relasjoner. Det jo dumt å revolusjonere laget med tre seire bak seg. Det er viktigere for meg enn tallkombinasjoner og formasjoner.

Pendler ut året
Bjørnebye kom søndag til Kristiansand, og pendler hjem til Oslo ut året. Men på nyåret bosetter han seg med kone og tre barn på 3, 7 og 10 år.

- Jeg hadde veldig lyst sportslig, og Start-jobben er et interessant karrierevalg. Men først og fremst var jobben et familievalg, og heldigvis har jeg en forståelsesfull kone.

To-tre dager før han fikk tilbudet om trenerjobben i Start ringte Erik Solér ham.

- Han kom med en løselig henvendels om min jobb-situasjon. Det har ikke skjedd noe uetisk eller umoralsk i denne ansettelsen. Jeg tok kontakt med advokat Marius Gisvold i NFF umiddelbart da henvendelsen kom for å sjekke at alt var i orden

Wiggen fortsetter
Wiggen blir assistent-trener ut året. Deretter vil Bjørnebye vurdere om han henter ny assistent og la Wiggen bli spillerutvikler, eller om teamet fortsetter. Men med tre strake seire burde han kanskje fortsatt som sjef?

- He he, det er viktig å gi seg på topp, smiler Wiggen.

- Laget er i flytsonen. Det er viktig å holde kontinuiteten, og jeg fortsetter foreløpig, sier Wiggen, som har snakket en halvtime med Bjørnebye om kveldene den siste tiden.

SJEKK ALLE KVELDENS KAMPER HER .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere