RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørnsson klar for Brann

Sist oppdatert:
Armann Bjørnsson er klar for Brann. Han ble enig med klubben i dag og skrev under kontrakten på tre og et halvt år i formiddag. Han er spilleklar til kampen mot Stabæk 11. september.

- Bjørnsson skal spille en siste kamp for oss på søndag. Deretter blir han Brann-spiller, sier klubbformann Peter Stephensen i Hafnarfjördur til iBergen.no.

Klar mot Stabæk
Samtalene mellom Brann og Bjørnssons klubb Hafnarfjördur ble før helgen utsatt til mandag, etter den islandske klubbens viktige seriekamp søndag. Forhandlingene fortsatte i dag, og førte til enighet om kontrakt.

Det er ventet at islendingen kommer til Bergen mandag 28. eller tirsdag 29. august, og vil være tilgjengelig for Mons Ivar Mjelde resten av sesongen. Første kamp kan bli borte mot Stabæk 11. september.

Signert for Brann
- Brann har kommet til enighet med spilleren. Kontrakten ble signert i dag, og har en varighet på tre og et halvt år, sier spillerens agent, Olafur Gardarsson til iBergen.no.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde har ikke fått beskjed om at avtalen er signert, og vil derfor ikke kommentere saken.

Hardball-penger
Bjarne Berg i investorselskapet Hardball bekrefter at det er de som har betalt for spilleren.

- Vi har en velfylt kasse, og de pengene står til rådighet for Brann dersom de kommer opp med fornuftige prosjekter, sier Bjarne Berg. Han vil ikke kommentere hvor mye de måtte betale for Bjørnsson, og henviser til Brann.

Hardball hadde i regnskapet i fjor 6,8 millioner kroner i overskudd. Selskapet driver med kjøp og salg av spillere.

Ladslagsspiller
Bjørnsson har tidligere vært i Brann, i 2002, da som spiss. Han laget tre mål på ni kamper, men gikk ut Stadion-porten da også trener Teitur Thordarsson ikke lenger var ønsket av rødtrøyene.

Bjørnsson ble tidligere i sommer omskolert fra spiss til midtstopper, en rolle han er hentet inn til hos Brann. Bjørnsson fikk sin landslagsdebut for Island forrige uke da Island holdt Spania til 0-0 på sagaøyen. Bjørnsson kom inn på overtid og fikk de siste spilleminuttene.

Ønskes velkommen av Sigurdsson
Forsvarsklippe Kristjan Örn Sigurdsson er fornøyd med å få nok en landsmann til Brann. Han vet ikke stort om Bjørnsson, men vet at han skal gi nykomlingen skikkelig kamp om spilleminuttene.

- Det er bra for Brann dersom det viser seg at han (Bjørnsson) er en god spiller. Vi har alltid behov for kvalitetsspillere. Kjekt at det er en landsmann, så får vi se. Konkurransen spisser seg til og han skal hvert fall ikke få noe gratis av meg. Jeg ønsker ham uansett velkommen til klubben, sier Sigurdsson.

Kjøper usett
Forrige onsdag signerte Bjørnsson under en treårskontrakt med sin islandske klubb for å sikre at klubben fikk en fin pengesum for ham. En overgangssum har tidligere vært spekulert til å ligge omkring 1-1,5 millioner kroner. Brann skal ikke selv ha sett spilleren i aksjon før de bestemte seg for å kjøpe, men har fått gode rapporter på kontakter de har på Island.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere