RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørnstad avanserer i USA

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Henrik Bjørnstad avanserte kraftig oppover på resultatlisten i Buick Invitational etter sin runde på 70 slag lørdag.

Det betydde to under par, og Henrik er nå seks under par totalt. Han avsluttet med en birdie på det siste hullet. Sergio Garcia og Rod Pampling leder på 11 under par.

- Jeg er veldig godt fornøyd med dagen, og særlig med avslutningen med birdie på hull 16 og 18. Jeg er også fornøyd med å gjøre så få feil på en så vanskelig bane. Phil Mickelson beskriver denne som den vanskeligste banen han spiller på på touren, og det sier ikke så lite. Jeg følte at jeg hadde bedre kontroll over slagene mine, og kunne gå mer direkte på pinnen i dag, sier Bjørnstad til TV 2 Nettavisen.

Nordmannen er fem slag etter teten, og med en sterk avsluttende siste runde, er det svært sannsynlig at han får sin første topp ti-plassering på PGA-touren. Han trenger nok minimum en identisk runde som på lørdag for å klare det, aller helst bedre enn det også, for det var ikke voldsomt mange imponerende scorekort lørdag.

På vei mot formen
Bjørnstads runde lørdag besto av fire birdies, to bogeys og resten par. Han var mye stødigere ut fra tee, og jernslagene virket også å sitte bedre. Det er ingen tvil om at Henrik er på vei mot formen.

Han er for eksempel ett slag bedre enn Stuart Appleby, mannen som vant åpningsturneringen på PGA-touren i år. Henrik er to slag bedre enn Chad Campbell, som vant forrige helgs Bob Hope Chrysler Classic. Bjørnstad er bedre enn spillere som for eksempel Luke Donald, John Daly, Stewart Cink og Fred Couples. For å nevne noen blant verdens beste golfspillere.

- For en fantastisk dag, og for en flott avslutning. Det er viktig nå å beholde roen foran morgendagen. Målet til Henrik er topp 30, og det bør det fortsatt være. Gutten er i dytten, og vi skal huske at dette bare er hans andre turnering med de store gutta. Dette gir enorm selvtillit, som han tar med seg videre. Vi gleder oss til i morgen med styrket ro, sier sportssjef i Norges Golfforbund, Jan-Erik Aalbu, til TV 2 Nettavisen.

Tiger på gang
Tiger Woods lå ett slag bedre til enn Henrik før lørdagens runde, og verdenseneren økte den avstanden ytterligere. Tiger hadde åpenbart fått orden på utslagene sine igjen, og han spilte stødig runden igjennom. Han gikk på 67 slag - fem under par.

Det er et kobbel av toppspillere som kjemper om seieren. Forutenom Tiger Woods er Phil Mickelson, Sergio Garcia, Jesper Parnevik og Jose Maria Olazabal alle innenfor rekkevidde. Både Mickelson og Woods har sjansen til å bli historiske. Begge har vunnet turneringen tre ganger tidligere. Ingen har klart det en fjerde gang.

Leder: Sergio Garcia og Rod Pampling -11
Henrik Bjørnstad: -6 (delt 12. plass)
Tiger Woods: -10

SLIK SPILTE HENRIK:

Hull 18 (par 5, 571 yards): BIRDIE!
Henriks utslag er i underkant av 300 meter langt og i fairway. Sannsynligvis legger han seg opp. 250 meter er langt, selv fra fairway. Og det er vann til venstre for greenen... Men Henrik gikk faktisk for greenen på to, og havnet i bunkeren til venstre side for greenen. Han slår et glimrende bunkerslag, og legger seg til en meter fra hullet. En putt. Herlig birdie av Henrik.

Hull 17 (par 4, 442 yards): PAR
Henrik er nå fem slag etter teten. Han går, i dag som på fredag, rolig ut fra tee. Har 180 meter inn til greenen. Innspillet er litt til høyre for greenen. Han har åtte meter igjen, og en god del green å jobbe med. Chipen er til halvannen meter fra pinnen, og Henrik huller ut. Phil Mickelson er for øvrig fem under for dagen.

Hull 16 (par 3, 227 yards): BIRDIE!
Nydelig utslag av Henrik. Har to meter igjen til hullet. Sett birdieputten nå! Å ja da! Glimrende, Henrik. Brandt Jobe, som ledet etter to runder, fikk for øvrig en double bogey på hull sju. Og Nick Watney, Henriks flightkamerat, senket akkurat et bunkerslag. Det går opp og ned i golf...

Hull 15 (par 4, 477 yards): PAR
Utslaget er i fairway. Har igjen 175 meter til hullet. Innspill til green igjen, men nok en lang putt. Toputt og par. Phil Mickelson, som har vunnet Buick Invitational tre ganger tidligere, er oppe i delt ledelse. Han er fire under par for dagen.

Hull 14 (par 4, 435 yards ): PAR
Utslaget til Henrik er i fairway. Innspillet treffer roughen, men chipen til Henrik er såpass bra at han bare har å hull ut. Sterkt og bra nærspill. Henrik er faktisk bare seks slag etter teten, til tross for at han fortsatt er på par på dagens runde. Lucas Glover har den beste runden så langt med -4.

Hull 13 (par 5, 541 yards ): PAR
Dette er et birdiehull. Henrik trenger en birdie nå. Han slår seg imidlertid ut i roughen. Har 220 meter igjen. Henrik slår et transportslag, og legger seg i fairway. Han har en fin mulighet til å slå et bra innspill på greenen. 3. slaget er på greenen. Har en lang putt for birdie. Den kommer nærme, men ikke nærme nok. Han huller ut for par.

Hull 12 (par 4, 477 yards ): PAR
Hullet er banens vanskeligste. Henrik slår en lang drive i fairway. Han har 165 meter igjen til koppen. Bra innspill til fem meter fra hullet. Toputter for par.

Hull 11 (par 3, 220 yards): BOGEY
Henriks flight venter på tee for å få lov til å slå ut. Henrik slår for langt, og er avhengig av en god chip og EN putt for å redde par. Han slår et dårlig 2. slag, og har fortsatt langt igjen til hullet. Her lukter det dagens andre bogey, dessverre. Jepp, det blir det. Bogey.

Phil Mickelson har begynt bra, og er to under par etter åtte. Ellers er det ingen som imponerer stort på tredjerunden - foreløpig.

Hull 10 (par 4, 405 yards): PAR
Henriks drive er i fairway. Har igjen så vidt over 100 meter til hullet. Henrik har en fin vinkel inn til greenen. Bra innspill på greenen. Har en god birdiesjanse nå. Putten er imidlertid ikke helt på topp, og det blir en ny topputt for par. Henrik er fremdeles likt med Tiger. Tenk om de to kunne gått sammen på sisterunden!

Hull 9 (par 5, 613 yards): PAR
På banens lengste hull driver Henrik seg ut i roughen. Han har litt under 300 meter igjen til hullet. Henrik slår et transportslag, og har igjen drøye 100 meter nå. Så solid han har vært hittil i dag med jern, så kan det gå mot en bra birdiesjanse. Innspillet treffer greenen. Henrik har seks meter igjen til koppen. Putten er bra, men han trenger en til for å hulle ut. Par.

Hull 8 (par 3, 176 yards): PAR
Treffer greenen på utslaget, men har en heftig putt for birdie. Henrik slår en meget bra putt, som stopper en halv meter fra hullet. Sikkert par.

Hull 7 (par 4, 462 yards): PAR
Ny fantastisk drive av Henrik. 290 meter midt i fairway. Har igjen 140 meter til hullet. Henrik er mye stødigere ut fra tee i dag enn tidligere. Innspillet er også på greenen. Har en seksmetersputt nå. Toputter for par.

Hull 6 (par 5, 560 yards): PAR
Førsteslaget til Henrik havner i fairwaybunkeren. Slår seg greit framover i fairway. Innspillet er på greenen, og han toputter for par. Mens de andre i flighten til Henrik har falt fra -4 til -3 og -2, er Henrik en under par for dagen.

Hull 5 (par 4, 453 yards): BIRDIE!
Kongedrive av Henrik midt i fairway. Har et innspill på 120 meter igjen. Glimrende innspill til halvannen meter fra hullet. Ny birdie på gang? Jepp, det er det! Strålende av Henrik. Virker som om jernslagene og innspillene er mer presise og mot pinnen i dag.

Hull 4 (par 4, 471 yards): PAR
Utslaget er på omtrent 280 meter og i fairway. Henrik misser greenen på innspillet, og havner i roughen. Avhengig av en god chip nå. Han får en tremeters putt. Men han senker! Glimrende av Henrik.

Hull 3 (par 3, 198 yards): BOGEY
Henriks utslag havner i bunkeren. Henrik kommer seg opp, men gir seg selv en lang putt. Her lukter det bogey. Jepp, det blir en bogey. Akkurat som på fredag, da han nettopp hadde satt en birdie, kom det en bogey umiddelbart etterpå. Synd. Han satte birdie på dette hullet fredag.

Hull 2 (par 4, 387 yards): BIRDIE!
Henrik slår et langt utslag, og treffer fairwaybunkeren 100 meter fra hullet. Han slår et nydelig innspill til en meter fra hullet, og bør senke for birdie. Det gjør han! Herlig start av Henrik.

Hull 1 (par 4, 452 yards ): PAR
Utslaget til Henrik, dagens første, er brukbart langt, og havner til venstre i semiroughen. Han har 150 meter igjen til hullet. Han spiller seg opp til greenen, men har en lang førsteputt for dagen. Over 15 meter. Henrik nærmer seg, men har fortsatt to meter igjen. Henrik senker imidlertid. Par.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere