RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bøkko: - Bedre i år enn i fjor

Sist oppdatert:
- Jeg var bedre i år enn i fjor, sier Håvard Bøkko. Men han klarte ikke å kopiere EM-bronsen.

Bøkko ble beste nordmann med 4. plass på søndagens 10.000-meter i EM. Han gikk i mål på tiden 13.27,38. Det var likevel om lag 12 sekunder for dårlig til å kunne holde på 3. plassen sammenlagt.

Bøkko hadde snaut tre sekunder å gå på i forhold til Carl Verheijen i kampen om bronsen, men ble slått med 15 sekunder. Dermed tok Verheijen EM-bronse. Bøkko måtte nøye seg med 4. plass sammenlagt.

- Han gikk en fantastisk 10.000-meter, men han ga bort bronsen på 500 og 1.500-meter. Vi må jobbe med sprintdistansene. Men han er fortsatt ung, og vil få mange flere sjanser. Dette lærer han av, sier landslagstrener Peter Mueller til Nettavisen.

- Hvor langt unna Kramer og de andre er han?

- Han har en medalje i seg allerede, og tar stadig vekk store skritt fremover. Så han er ikke altfor langt unna, fortsetter Mueller.

- Kunne vært i nærheten
Det norske skøytetalentet kom som en vind inn på den internasjonale skøytearenaen i fjor med bronse i allround-EM på Hamar og gull i junior-VM - den første norske juniorverdensmesteren siden Geir Karlstad i 1982.

- 10.000-meteren var grei nok. Den er jeg egentlig fornøyd med. Men hadde jeg gått optimalt på 500 og 1.500 så skulle jeg vært i nærheten av medaljen, sier Bøkko til Nettavisen.

- Men jeg tror egentlig jeg gikk et bedre mesterskap i år enn da jeg tok bronsen i fjor. Sånn sett har jeg tatt steg videre. Men så er det to andre som har tatt enda større steg, sier han videre.

- Når kan du ta Kramer og co.?

- De går veldig fort nå, men det skal nok bli mulig å ta dem etter hvert. Jeg er jo fortsatt i tenårene, humrer han.

Søndag kveld ventet bankett og premieutdeling. 4. plass gir ikke altfor mye.

- Hva skal jeg tro da? Et diplom? Og kanskje litt cash. Men ikke mye. For å tjene mye penger burde jeg nok valgt ski - eller et annet skotøy, fortsetter han humrende.

God laginnsats
Sven Kramer ble europamester etter å ha vunnet 10.000-meteren med tiden 13.10,44 - ny utendørs verdensrekord. Verheijen ble nummer to på distansen, mens Enrico Fabris ble nummer tre på distansen og tok EM-sølvet sammenlagt.

Henrik Christiansen ble nest beste nordmann på distansen. Han ble nummer seks med tiden 13.35,72. Sverre Haugli ble nummer sju med 13.35,92 og Eskil Ervik nummer åtte med 13.36,62.

Ervik ble nummer seks sammenlagt, mens Christiansen ble nummer ni og Haugli 11.

- De unge gjorde en fantastisk jobb. Jeg kan ikke få sagt nok positivt om Henrik Christiansen, og se også på Sverre. Eskil slet litt med kroppen, men kjempet voldsomt hele helga. Vi hadde alle fire mennene i finalen, sier Mueller fornøyd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere