RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix

Bøkko-feber i VM

Sist oppdatert:
Skøyteinteressen i Norge er i ferd med å våkne fra dvalen.

Skøyter har alltid ligget latent i folkesjela til det norske folk. Den siste tiden har det imidlertid vært dalende interesse rundt skøytelandslaget. Nå kan det se ut til at interessen er på vei tilbake igjen.

Billettsalget til allround-VM på skøyter på Hamar 8. og 9. februar har nemlig vært en formidabel suksess. Totalt 18.000 billetter ble lagt ut for salg 1. september (9000 per dag), og nå er allerede samtlige sitteplasser revet bort.

Bøkko-effekten
Men det er fortsatt håp for skøyteinteresserte.

– Det er fortsatt ståplasser igjen. Rundt 900 billetter lørdag og nesten 2000 på søndag, sier salgssjef Lars Røste i Hamar Olympiske Anlegg og for Norges skøyteforbund til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Det er nok trolig hjemmehåpet Håvard Bøkko (21) som trekker publikum tilbake til skøytehallen. Hol-løperen tok sølv under VM i Berlin sist sesong, bare slått av nederlenderen Sven Kramer.

– Bøkko-effekten har nok veldig mye å si. Interessen hos det norske folk har i grunn alltid vært der, og det har vært ganske mye folk på hvert allroundmesterskap, men akkurat nå er interessen formidabel, innrømmer salgssjefen.

Klinger godt
Dette kommer nok til å klinge godt i en noe slunken pengekasse for skøyteforbundet. Billettprisene ligger fra 600 kroner på hovedtribunen til 250 kroner for de billigste ståplassene i svingene.

Dette har også en synergieffekt for hele regionen, mener Røste.

– Det er meldt om fullbookede hoteller fra Gardermoen til Lillehammer denne helga. Dette bidrar mye for hele regionen vår, noe som er veldig moro. Nå skal vi ordne en skikkelig folkefest og man skal merke at det er skøyte-VM på Hamar når man går rundt i byen her, lover Røste.

Det er ventet to-tre tusen nederlendere til mesterskapet. Ellers har noen tyske, amerikanske og kanadiske fans allerede bestilt billetter.

PS! Lørdag er det 500 og 5.000 meter for menn, mens søndag går 1500-meteren og den avgjørende 10.000-meteren.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere