RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bøkko har tro på EM-sølv

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Jeg er normalt bedre enn ham på 10.000 meter, sier Bøkko om sin argeste sølvrival.

Lørdagens 1500 meter var svært viktig for Håvard Bøkkos medaljesjanser i skøyte-EM i Heerenveen. Hjemmefavoritt Sven Kramer festet et godt grep om gullet fredag, men bak nederlenderen er det fortsatt åpent.

Spesielt etter at italienske Enrico Fabris ble disket fredag. Fabris regnes som en av de største konkurrentene til Bøkko og med italieneren ute av racet, seiler nordmannen opp som en het kandidat til sølvet.

- Normalt er jeg bedre
Skulle sølvet fortsatt være innen rekkevidde var Bøkko avhengig av en god 1500 meter lørdag. Og lørdagens eneste distanse skulle gå helt greit for 21-åringen, selv om han hadde håpet å gå bedre.

- Jeg håper jeg kan komme meg opp på sølvplass, men da må jeg være et sekund foran Heuvel på andre. Uansett er jeg normalt sterkere enn han på 10.000 meter, sa Bøkko til NRK før lørdagens løp.

Fullt mulig
Sven Kramer var 9 hundredeler foran Jevgenij Lalenkov og hele 94 hundredeler foran Bøkko. Men ettersom gullet i praksis er i lomma på Kramer, var det avstanden opp til nærmeste konkurrent til sølvet som var mest interessant.

Nederlenderen Wouter Olde Heuvel lå på plassen foran Bøkko før lørdagens løp og endte også på plassen foran i selve løpet. Heuvel tok 4.plassen og nordmennen 5.plass og dermed lyktes ikke Bøkko å ta inn noe på sølvet lørdag.

Men avstanden? Ikke mer enn 3 hundredeler og i sammendraget er avstanden langt fra avskrekkende. 6,34 poeng er alt som skiller Bøkko på bronseplass og Heuvel på sølvplass. Til sammenligning er avstanden mellom ledende Sven Kramer og Heuvel 23,22 poeng.

Med en god 10.000 meter søndag har dermed Håvard Bøkko alle muligheter til å sikre seg en sølvmedalje. Og tar man nordmannens 5000 meter på lørdag i betraktning, ser det lovende ut før siste dag av EM.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.
Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere