RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bøkko imponerte igjen

Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS
Sist oppdatert:
Skøyteesset viste styrke på 10.000 meter.

Skøyteløperen Håvard Bøkko avsluttet sterkt og ble nummer to på 10.000 meter i Moskva. Nordmannen henger godt med i verdenscupen sammenlagt.

Bøkko skøytet inn til 13.00,65 i siste par. Det holdt ikke til en ny verdenscupseier, dagen etter at han sikret seg sin første 1500-meterseier i karrieren. Opp til Bob de Jong var det 1,44 sekunder.

- Det var et veldig godt løp. Vi er svært fornøyde med dette. Han hadde en god rytme, og en ordentlig sterk avslutning som han pleier å ha, sa skøytelandslagets trener Peter Mueller til NTB.

Bob de Jong åpnet knallsterkt med flere runder på under 31 sekunder. Bøkko åpnet derimot med flere 31-runder, før han avsluttet knallsterkt med rundetider ned mot 30 blank.

– Viktig
- Det er veldig viktig med en sterk avslutning. Han var litt forsiktig i starten, men etter 2000 meter gikk han helt alene. Han har fått mye selvtillit etter denne helgen i Moskva. Vi er i en god posisjon nå, sa Mueller.

Også lørdag hadde Bøkko en knallsterk avslutning da han seiret på 1500-meteren. Men søndag var det ikke nok. Verdenscupleder Bob de Jongs tid fra paret før ble for sterk. Men Peter Mueller var ikke skuffet.

- Nei, jeg er ikke skuffet i det hele tatt. Han skøytet et veldig godt løp. Han gikk for det, og han klarte det. Han har mye selvtillit. Nå ser han frem til å ha det litt gøy, sa Mueller.

Godfølelsen
Langdistanseesset Sven Kramer deltok ikke i Moskva, og ble dermed passert av både Bøkko og de Jong i verdenscupen sammenlagt. Når nederlenderen igjen slutter seg til eliten blir han en tøff nøtt å knekke.

For Bøkko ble helgen i den russiske hovedstaden en skikkelig opptur. Han slet med å finne godformen i Heerenveen sist helg, men med seier på 1500 meter og andreplass på 10.000 meter ser det ut til at godfølelsen er på plass.

- Jeg det har bedret seg nå. Han er ikke så skarp som jeg har sett ham tidligere, men han er på vei, sa Mueller.

Pallen neste?
Øystein Grødum sørget for en fin norsk 10.000-meterdag. Han gikk inn til femteplass med 13.14,55. Opp til Enrico Fabris på tredjeplass var det bare i underkant av tre sekunder for Grødum.

- Han kunne vært på pallen om han hadde vært litt mer aggressiv. Med litt selvtillit nå så går det bedre, sa Peter Mueller til NTB.

For Bøkkos parkamerat Carl Verheijen stemte det virkelig ikke på den russiske isen. Nederlenderen krysset mållinjen nesten 20 sekunder etter Bøkko, til 13.19,75 og åttendeplass. (©NTB)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere