RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Magnus Aabech/Scanpix

Bøkko var forberedt på nedtur

- Jeg har ikke mer inne, sier det norske skøyteesset.

HEERENVEEN (NTB): Håvard Bøkko (25) fikk det som ventet tungt i verdenscupåpningen på skøyter i Heerenveen fredag.

Sykdommen som Hol-løperen slet med etter NM, gjorde at han gikk glipp av viktig istrening i oppkjøringen til løpene i Nederland. Derfor trodde han ikke på noe toppløp i Thialf.

- Den fysiske formen råtner ikke så mye på en uke, men jeg har ikke funnet tilbake isfølelsen og de tekniske småtingene. Jeg skal ikke si at jeg hadde vunnet her hvis jeg hadde vært frisk forrige uke, men forhåpentlig hadde jeg gått litt fortere, sa Bøkko til NTB

For tredje år på rad havnet Bøkko langt ned på resultatlisten på 5000 meter i verdenscupåpningen. Han har resultatrekken 8-9-8 på distansen de tre siste sesongene.

Knust av Kramer
I samløp med Sven Kramer hadde Bøkko lite å stille opp med. 6.26.30 holdt bare til åttendeplass, så vidt foran Sverre Lunde Pedersen.

- Jeg hadde egentlig ikke forventet så mye bedre. Jeg har kjent det på trening og visste at jeg ikke så mye mer inne enn det jeg viste nå. Det ble tungt veldig tidlig, og jeg fant aldri noen flyt, sa Bøkko.

Nederlenderne dominerte fullstendig. Hjemmefavoritten Kramer gikk på 6.16,09 og vant foran landsmennene Jorrit Bergsma og Jan Blokhuijsen. Bob de Jong fulgte på fjerdeplassen.

- Vi visste at det ikke var så veldig sannsynlig å slå nederlenderne i dag, sa landslagstrener Jarle Pedersen til NTB.

Tror det snur
Bøkko ville ikke grave seg ned etter det svake åpningsløpet. Han håper å vise seg fra en bedre side på 5000-meteren i Kolomna om en uke.

- Jeg håper og tror det. I fjor gikk jeg på 6.27 i Tsjeljabinsk og 6.17 i Astana helgen etter. Det kan snu fort.

Men først skal han gå to løp til i Heerenveen. Lørdag er det lagtempo, mens Bøkkos beste distanse, 1500 meter, venter søndag.

- Løp er den beste treningen. Jeg hadde ikke puls over 120 så ofte sist uke, og jeg trenger noen gjennomkjøringer, sa Bøkko. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere