RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bøkko vil redde sesongen

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Håvard Bøkko ser fram mot VM enkeltdistanser og har ikke gitt opp å redde årets sesong.

Oslo (ANB): Norges beste skøyteløper de siste årene måtte nøye seg med fjerdeplass under allround-VM i Moskva nylig. Fem fattige hundredels poeng skilte fra bronsemedaljen.

Den store positive beholdningen fra mesterskapet var seieren på 1500-meteren, og nettopp den blir viktig med tanke på det som skal skje videre.

- Nå skal jeg se fremover, og jeg kommer til å fokusere aller mest på 1500 meter i de tre løpene som gjenstår. Slik jeg ser det, har jeg gode muligheter både i World Cup sammenlagt og til å forsvare VM-gullet mitt på distansen, skriver Bøkko på sin hjemmeside.

- Jeg kommer selvsagt til å gå langdistansene også, men regner med at jeg har større muligheter til å gjøre det bra på 1500 meter, tilføyer han.

Bøkko er i øyeblikket andremann sammenlagt på 1500 meter i verdenscupen. Shani Davis leder med 280 poeng – 28 foran nordmannen. Kanadiske Denny Morrison og russiske Ivan Skobrev følger på de neste plassene, henholdsvis 12 og 14 poeng bak Bøkko.

I dag er det duket for en ny 1500 meter i Heerenveen. Norges fremste håp skal ut i siste par mot nevnte Shani Davis. Det kan bli en meget spennende duell.

Neste helg følger verdenscupfinalen i Berlin – før sesongen avsluttes med VM enkeltdistanser i Heerenveen. Bøkko er optimistisk.

- Sesongen kan fortsatt reddes, melder han. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere