Blackpool mot nedrykk tross seier

Foto: AP/Scanpix

Wolves-seier gjør at yndlingene fra Blackpool må vinne borte mot seriemestere for å ha håp.

14.05.11 16:05

BLACKPOOL-BOLTON 4-3/ SUNDERLAND-WOLVERHAMPTON 1-3:

Mens det meste var avgjort i toppen av tabellen før denne runden, kjemper bunnlagene en desperat kamp om å holde seg i Premier League.

Og selv om Blackpool kjempet seg til seier i en fantastisk kamp hjemme mot Bolton, kan det bli vanskelig for de oransje å redde plassen.

Ettersom Wolverhampton vant 3-1 borte mot Sunderland, ligger Blackpool under streken med en kamp igjen å spille. Den spilles på Old Trafford og er mot serievinneren Manchester United – en mild sagt vanskelig kamp.

Selv med seier der er Blackpool avhengig av hjelp for å redde plassen. Dagens resultater gjør at det fortsatt er meget tett i bunnen (se tabell til høyre). Flere lag kan rykke ned, men kampoppsettet taler imot Blackpool.

Fire mål på 25 minutter
Blackpools kamp mot Bolton ble, som så mange Blackpool-kamper, en meget severdig affære. Bolton tok ledelsen i det sjette minutt da ballen havnet hos Kevin Davies etter et frispark. Han banket ballen i det høyre hjørnet, og dermed hadde Blackpool fått den verst tenkelig starten.

Men tre minutter senere slo hjemmelaget tilbake. Gary Taylor-Fletcher flikket en langpasning videre til en fremadstormende DJ Campbell. Spissen kjempet seg til en god posisjon før han nydelig lobbet ballen over Jussi Jääskelainen.

Etter 19 minutter tok Blackpool ledelsen da Jason Puncheon elegant skrudde ballen i det lengste hjørnet.

Men denne gangen var det Bolton sin tur til å slå raskt tilbake. Ricardo Gardner fant Matthew Taylor på kanten av 16-meteren. Taylor la ballen til rette før han skjøt langs bakken mot det lengste hjørnet. Keeper Matthew Gilks fikk en hånd på ballen, men det var ikke nok - 2-2.

Adam tok ansvar
Den fantastiske førsteomgangen var ikke ferdig. Like før full tid tok Blackpool igjen ledelsen. Charlie Adam slo et nydelig innlegg til DJ Campbell som fikk den nødvendige touchen på ballen slik at ballen havnet i hjørnet.

Dermed sto det 3-2 til Blackpool til pause etter en meget innholdsrik omgang, som også inneholdt en brytekamp med mange spillere involvert.

Annenomgang startet som den første - Bolton scoret tidlig. Nolan spilte firi Chung-Yong Lee som ventet ut keeper Gilks. Fra dødlinja slo vingen inn til Daniel Sturridge, som kunne heade ballen i mål fra én meter.

Da tok Charlie Adam ansvar. Etter 63 minutter ledet han an en kontring. Midtbanespilleren spilte til Gary Taylor-Fletcher på 16-meteren, fikk ballen tilbake og banket ballen i nettet.

En nydelig scoring av Adam og Blackpool, som var nok til å sikre seieren for hjemmelaget.

Sterk Wolves-seier
I Wolverhamptons viktige kamp, var det Sunderland som førte kampen, men mot spillets gang tok Wolves ledelsen gjennom Jody Craddock. Sunderland fikk ikke klarert en corner. Ballen havnet hos Stephen Hunt som slo et innlegg til Craddock, og forsvarsspilleren skjøt ballen utakbart i det lengste hjørnet.

Etter 34 minutter fikk hjemmelaget sin fortjente utligning. Et innlegg fra Zenden havnet til slutt hos Stéphane Sessegnon som banket inn ballen med et pent volleyskudd.

Ti minutter ut i annenomgang tok Wolverhampton ledelsen på nytt etter at Steven Fletcher utnyttet et godt innlegg fra Matthew Jarvis. Tolv minutter før full tid fastsatte George Elokobi kampen, og sørget for tre meget viktige poeng til Wolves.

Gjenstående kamper:

Blackburn: Wolverhampton (b)

Wolverhampton: Blackburn (h)

Birmingham: Fulham (h), Arsenal (h)

Blackpool: Manchester United (b)

Wigan: West Ham (h), Stoke (b)

West Ham: Wigan (h), Sunderland (h)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.