*Nettavisen* Sport.

«Blade Runner» tok til tårene: - Jeg beklager

Oscar Pistorius har vist mye følelser under rettssaken. Her er idrettsutøveren i retten 7. april. Foto: (Reuters/NTB scanpix)

Fem uker etter at rettssaken mot friidrettsstjernen Oscar Pistorius startet, fikk 27-åringen selv forklare seg for dommeren.

07.04.14 15:15

Rettssaken mot Pistorius, også kjent som «Blade Runner», har vart siden 3. mars.

Pistorius er tiltalt for drap på kjæresten Reeva Steenkamp 14. februar i fjor. Sørafrikaneren har fått si svært lite etter at han erklærte seg «ikke skyldig» under rettssakens åpningsdag.

Les også:«Blade Runner» kastet opp i retten

Mandag fikk en tårevåt Pistorius forklare seg.

Redd for å sove
Den tiltalte brukte mye tid på å fortelle om sin oppvekst og idrettskarriere, men åpnet forklaringen med en gråtkvalt beklagelse til den dreptes familie.

Fakta

Fakta om Oscar Pitorius

Pistorius har erkjent at det var han som skjøt Steenkamp gjennom baderomsdøren i sitt hjem i Pretoria i fjor, men har forklart at han trodde det var en innbruddstyv som var på badet.

- Jeg vil beklage overfor Reevas familie som er her i dag. Jeg kan ikke forestille meg hvilken sorg jeg har forårsaket. Jeg lover at hun følte seg elsket da hun gikk til sengs den kvelden, sa en gråtende Pistorius fra vitneboksen.

Han fortalte retten at han slitt med store søvnproblemer og gått på antidepressiva i flere måneder.

- Jeg er redd for å sove og har forferdelige mareritt om hva som skjedde den kvelden. Jeg våkner opp og kan lukte blod, fortalte den tidligere folkehelten.

Viste skuddsår
Idrettsstjernens forsvarer Brian Webber har reagert på at Pistorius ikke var den første til å forklare seg mandag.

Patologen Jan Botha fikk nemlig åpne rettsdagen ved å fortelle om hvordan Steenkamp døde av de fire skuddene fra Pistorius' våpen. Retten ble også vist bilder av skuddskadene på den dødes blodige hode, bilder som vakte reaksjoner i salen.

Selv satt Pistorius med hodet i hendene og gråt høylytt ved flere anledninger.

Vitner i nabolaget skal ha sagt at de hørte skrik fra en kvinne drapskvelden, men det sådde patologen tvil om.

- Hvis skuddene ble avfyrt i rask rekkefølge, er det tvilsomt om Steenkamp kan ha hatt tid til å reagere ved å skrike, sa Botha, ifølge The Guardian.

Denne delen av rettssaken har vært utsatt en uke grunnet sykdom blant dommerne. Saken er ventet å vare til midten av mai. (©NTB)

Klikk på bildet for å forstørre.

BEDRE DAGER: Her jubler Oscar «Blade Runner» Pistorius for gull på 400 meter under Paralympics i London i 2012. Foto: Kirsty Wigglesworth (AP/NTB scanpix)Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag