Rosenborg bekrefter salget av den norske landslagsspilleren på sine hjemmesider torsdag ettermiddag.

– Valget falt på Manchester City fordi jeg tror det er gode muligheter for å videreutvikle seg der. Nå har jeg kommet til et punkt i karrieren hvor jeg har lyst å se hvor langt jeg kan nå med fotballen, og jeg tror forholdene ligger svært godt til rette der. Det er høyt nivå på både fasiliteter, støtteapparat og ambisjoner i klubben. Dersom innsatsen og motivasjonen ligger i bunn, tror jeg det er vanskelig å finne unnskyldninger for ikke å utvikle seg, sier Blakstad til rbk-kvinner.no.

Les også: Tsjekker på plass i Spania for å signere for Bodø/Glimt

20-åringen ser fram til utfordringene som nå venter i den engelske toppklubben.

- Jeg er ganske sikker på at nivået kommer til å være noen hakk opp fra hva jeg er vant til hjemme i Norge. Det vil bli en tøffere trenings- og kamphverdag enn hva jeg er vant til, men det tror jeg kommer til å bli veldig lærerikt. Samtidig virker det som tankene om hva man prøver på i spillet er nokså like i både RBK og City – begge lag ønsker å spille langs bakken og skape overtall. Jeg gleder meg til å teste ut nivået og se hvordan jeg takler det!

Rosenborg skriver at overgangen er den største fra Toppserien noensinne. Styreleder Ørjan Engen er i likhet med Blakstad godt fornøyd med avtalen som nå er i boks.

- Betingelsene og summen som ligger i kontrakten er veldig gode. Dette er den største overgangen fra norsk kvinnefotball noensinne, og begynner vel å nærme seg europeisk rekord også. Det er snakk om en betydelig sum for klubben, sier Engen til rbk.kvinner.no.

Manchester City for øyeblikket på en 5. plass i Women's Super League, seks poeng bak serieleder Arsenal.