*Nettavisen* Sport.

Blanco-rytter i trøbbel

Foto: Vincent West (Reuters/Scanpix)

Luis León Sánchez blir nevnt i forbindelse med Operasjon Puerto.

26.01.13 22:28

NRC Handelsblad skriver i dag at Blanco Pro Cycling Team har begynt en intern etterforskning av Luis Léon Sánchez’ sin fortid.

Den nederlandske avisa hevder at politietterforskningen i forbindelse med Operasjon Puerto avslører at spanjolen bloddopet seg i 2006.

Da syklet han for det spanske laget Liberty Seguros.

Dopet seg i 2006
NRC Handelsblad skriver videre at han dopet seg i mars og april det året, og lagret blod på Eufemiano Fuentes’ laboratorium i Spania.

Sánchez fikk aldri reinjisert blodet han lagret hos Fuentes i sin egen kropp, da laboratoriet ble stormet av spansk politi i mai i 2006.

Det var begynnelsen på det vi kjenner som Operasjon Puerto, en opprulling og etterforskning av Fuentes og rytterne han var i kontakt med.

Rettsaken i forbindelse med Operasjon Puerto har blitt utsatt i flere år, men på mandag starter den i Madrid.

Les også: Stjerneryttere må møte i retten

Manageren vil snakke med Sánchez
Den siste uka har Blanco vært i Spania på treningsleir. Manageren i laget forteller at de vil spørre spanjolen om hva som skjedde da han syklet på Liberty Seguros.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Carlos De Saa (EPA/Scanpix)

- Nye opplysninger har kommet fram, og vi skal snakke med han. Vi visste at noe slikt kunne komme ut, men vi visste ikke eksakt hva som ville bli sagt. Nå vet vi det, og nå skal han få lov til å reagere, sier manageren, Richard Plugge, til De Telegraaf.

Sánchez har siden 2006 nektet for å være innblandet i Operasjon Puerto.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag