*Nettavisen* Sport.

Blåser i Brasil

Foto: (FOTO: CORNELIUS POPPE/SCANPIX)

Kjetil Wæhler depper ikke om han blir utelatt fra Brasil-troppen. Men når EM-alvoret starter, vil han ha en plass i landslagstroppen.

LERKENDAL (TV 2 Nettavisen): Vålerenga-stopperen, som trakk seg fra landslaget i 2005, er sugen på et comeback med flagget på brystet.

Første mulighet er privatkampen mot Brasil på Ullevaal 16. august. Mandag klokken 12 offentliggjør landslagssjef Åge Hareide troppen.

- Jeg har sagt at jeg ønsker å spille på landslaget. Selvfølgelig håper jeg å komme med i troppen mot Brasil, sier Wæhler til TV 2 Nettavisen.

Vil spille EM-kval
Samtidig tar han det ikke altfor tungt hvis han ikke blir funnet verdig en plass.

- Det viktige er å være med når EM-kvalifiseringen starter, poengterer 30-åringen, som var tatt ut til privatkampene mot Paraguay og Sør-Korea tidligere i sommer. Da måtte han melde forfall på grunn av sykdom.

Det er imidlertid en kjensgjerning at Åge Hareide har slitt med å finne en permanent konstellasjon på midtstopperplass. Veteranen Claus Lundekvam har åpnet for comeback, og i tillegg har Hareide kandidater som Brede Paulsen Hangeland, Erik Hagen, Frode Kippe og Anders Rambekk.

Glapp Riseth
Uansett: Det er plass for en midtstopper som står fram og viser stabilitet, en beskrivelse som kanskje ikke passer på Kjetil Wæhler akkurat nå. Wæhler har vært sjefen i et VIF-forsvar som den siste tiden har vært lekk som en sil – selv om Wæhler ikke personlig har hatt skyld i mange av baklengsmålene.

Vidar Riseths seiersmål på Lerkendal lørdag må han imidlertid ta på sin kappe. Riseth fikk gå opp upresset inne i boksen og heade inn 3-2.

- Vidar Riseth var min mann. Men plutselig var han fem meter foran meg. Fra min synsvinkel lukter det offside, sier Wæhler.

Tv-bildene viser at Riseth var på rett side og at Wæhlers markering glapp da innsvingeren kom fra Per Ciljan Skjelbred.

Står på videre
Bommerten skjedde foran øynene den nybakte assistenttreneren på landslaget, Ola By Rise.

- Jeg vet ikke om det jeg har prestert i det siste holder til en landslagsplass. Jeg må bare stå på videre og vise at jeg er god nok når EM-kvalifiseringen starter, sier Kjetil Wæhler.

Norge innleder EM-kvalifiseringen med bortekamp mot Ungarn 2. september.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.