RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blåser i kritikken: - Uaktuelt å snu i denne saken

FERDIG I TIPPELIGAEN: Til tross for en drøss støttemeldinger fra forskjellige Tippeliga-profiler er dommersjef Rune Pedersen klar på at avgjørelsen om å avslutte Per Ivar Stabergs tippeligakarriere er endelig.
FERDIG I TIPPELIGAEN: Til tross for en drøss støttemeldinger fra forskjellige Tippeliga-profiler er dommersjef Rune Pedersen klar på at avgjørelsen om å avslutte Per Ivar Stabergs tippeligakarriere er endelig. (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Dommersjefen lar seg ikke påvirke av Tippeliga-profilenes støttemeldinger.

Etter at Per Ivar Staberg fredag fikk beskjed om at han er ferdig som Tippeliga-dommer etter sesongen, har støttemeldingene fra diverse fotballprofiler haglet og dommerens popularitet i fotballmiljøet har kommet tydelig fram.

På Twitter deler blant andre Magne Hoseth sine lovord om dommeren, og ber NFF om må høre på spillerne og gi Staberg ett år til.

«Vi spillere må bli hørt å vi vil ha Staberg minst ett år te!! Legende blante oss spillere!!» skriver Hoseth.

Overfor Nettavisen forteller imidlertid dommersjef Rune Pedersen at det ikke er aktuelt å gå tilbake på avgjørelsen.

Endelig avgjørelse
- Vi har allerede gått to runder i denne saken, og dommerkomiteen kommer ikke til å endre sin avgjørelse. Jeg har full forståelse for at det blir reaksjoner, men dette er en endelig avgjørelse og ikke aktuelt å gå tilbake på, sier Rune Pedersen til Nettavisen.

Mjøndalen-spiller Mads Hansen gjør på Twitter et poeng av Stabergs gode fotballforståelse, men dommersjef Pedersen bedyrer at fotballforståelsen er god nok hos andre dommere også, selv om denne ikke testes på samme måte som fysiske krav.

- La meg si det slik; I kampsituasjoner får vi raskt en pekepinn på om en dommer forstår spillet godt nok, eller ikke, og tar eventuelt konsekvensene av det. Så spillerne trenger ikke bekymre seg, selv om Staberg ikke er med neste år, forteller Pedersen, som likevel legger til at han har forståelse for at spillerne reagerer.

- Per Ivar er en god dommer, en fantastisk fyr og veldig godt likt blant spillere, trener og andre aktører, og for min egen del var det absolutt ikke noe gøy å meddele han beskjeden.

- Likevel tror jeg at spillerne forstår at vi, på samme måte som hos dem, også må sette opp et best mulig lag. Og som for spillerne, har også dommere en kontrakt å forholde seg til, fortsetter dommersjefen.

Rørt og ydmyk
Per Ivar Staberg er ikke på Twitter selv, men hadde likevel fått med seg en del av reaksjonene som tikket inn etter at beskjeden kom fredag.

- De satte jeg utrolig stor pris på, og jeg må innrømme at det var rørende å lese slike hyggelige ord. Ikke minst var det veldig overraskende, du må jo ikke glemme at jeg er en dommerjævel, humrer Staberg til Nettavisen.

Etter 30 år som dommer - 20 av dem i Tippeligaen - er han opptatt av at han først og fremst er ydmyk over det han har fått oppleve, og ikke bærer nag til NFF, som altså tvinger han til å avslutte dommergjerningen ett år før han selv hadde planlagt.

- Jeg hadde jo en gang i tida en drøm å bli fotballspiller, så da jeg ikke ble det, var det å få lov til å dømme på et så høyt nivå en veldig god erstatning. Jeg tar med meg utrolig mange opplevelser, forteller Staberg, som med et glimt i øyet sier at det fortsatt er et ørlite håp.

- Jeg vet at Rune fra den tida han selv var dommer, var veldig flink til å gå tilbake og omgjøre avgjørelser i ettertid, så jeg står selvfølgelig klar dersom han mot formodning skulle ombestemme seg, avslutter en Staberg som nå kommer til å la dommerkollegaene få høre det fra tribuneplass.

- De kommer til å få høre det når de gjør feil, det fortjener de selvfølgelig, ha-ha. Og så skal de få hyggelige tilbakemeldinger når de fortjener det, naturligvis, avslutter en blid Staberg, som dømmer sin siste Tippeliga-kamp når Sarpsborg møter Lillestrøm på søndag.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere