SLOVENIA - NORGE LØRDAG KLOKKEN 18.00:

ULLEVAAL STADION/LJUBLJANA (Nettavisen): Det sier A-landslagsnykommer Jørgen Strand Larsen til Nettavisen.

Den ferske Celta Vigo-spissen sikter til da han og Erling Braut Haaland sist trente sammen – da de dannet spissduo på U18-landslaget for noen år tilbake.

– Vi var ganske like den gangen. To stilker på topp der, gliser La Liga-spissen, som virkelig fikk merke hvordan Erling Braut Haaland har utviklet seg fysisk i løpet av tiden i Borussia Dortmund og Manchester City.

– Nå har vi begge fått litt muskler, men jeg vil si han er sterkere enn meg så jeg har litt å ta igjen. Han er et monster, og jeg har mye å lære av ham, sier haldenseren som for øyeblikket har en tilnærmet umulig oppgave med å tilrive seg midtspissplassen på A-landslaget.

Den tidligere Sarpsborg-spissen påpeker at han har mye å lære av sin jevnaldrende spisskollega på landslaget, men innrømmer at han ble litt blåst av banen av Haaland på den første landslagstreningen mandag.

– På en måte, ja. Samtidig ser jeg nesten hver kamp han spiller, så jeg har allerede blitt sjokkert nok ganger til at man skal fortsette å være sjokkert. Han har vært så god i mange år nå, men jeg har ikke vært på treningsfeltet med ham. Man kan trygt si at han leverer.

Strand Larsen var på besøk i «Sesongkortet» tidligere i sommer. Hør episoden her eller der du lytter til podkast!


Hentet av PSGs sportsdirektør

Levere har imidlertid Strand Larsen også gjort etter overgangen fra nederlandske Groningen i sommer. En overgangssaga som til slutt endte i en offentlig skittentøysvask kulminerte omsider med en overgang helt på tampen av vinduet.

Slik Nettavisen rapportere tidligere i sommer, la både Middlesbrough og Salernitana inn bud på over 100 millioner kroner, men det var til slutt Celta Vigo som fikk kloa i Strand Larsen i en overgang som sørget for rekordsalg for Groningen.

Les også: Selv på Englands presse­konferanse ble Haaland et tema: –⁠ Utrolig

Nå åpner hovedpersonen opp om hvordan han opplevde drakampen om signaturen hans.

– Det er kjedelig å stå midt oppi det når det er snakk om 100 millioner ganger fire-fem bud der. Jeg var skuffa og mentalt sliten, samtidig som jeg var på treningsfeltet stort hver dag. Det var en tøff periode, men jeg ville ikke droppe fotballen, for jeg var under kontrakt, oppsummerer spissen.

Nå er Groningen byttet ut med Vigo – mye takket være en svært innflytelsesrik herremann i Fotball-Europa. Luis Campos er sportsdirektør i Paris Saint-Germain, men også en strategisk rådgiver med ansvar for overganger i Celta Vigo.

Det skal ha vært 58-åringen som pekte ut Strand Larsen som den spanske klubbens overgangsmål i sommer.

– Jeg har ikke pratet med ham personlig, men jeg vil tro han var ganske involvert og jeg tipper han hadde en «saying» i hvem som skal bli hentet, og det sier jo sitt. Det er ganske kult når du er sportssjef i PSG, sier Strand Larsen.

Campos ble i juni 2022 ansatt som rådgiver i Paris-klubben, med særlig ansvar for rekruttering av nye spillere etter at den franske storklubben kvittet seg med Leonardo.

– Han har ikke sagt at hvis du gjør det bra her så skal han ta deg med til PSG?

– Hehe, nei, han har ikke sagt det, men du vet hvordan fotballen fungerer. Gjør jeg det bra i Celta, så trenger plutselig PSG eller andre klubber han er i kontakt med en spiss i fremtiden og sender meg dit, så det er bare å gjøre det bra. Det er derfor jeg løper ræva av meg i alle mulige situasjoner nå. Det har vært veldig deilig for meg å få denne overgangen, for nå kan jeg fokusere på det som er viktig, og det er å løpe ræva av meg og prøve å være en lagspiller og vinne kamper.

Ble hyllet av Celta-stjerne

Spissen har allerede rukket å bli en populær figur i Vigo, og klubbens stjernespiller Iago Aspas uttalte at nordmannen hadde en «brutal påvirkning» etter å ha fått debuten med Cadiz.

Allerede i kampen etter mot Atletico Madrid ble Strand Larsen kastet inn fra start, og kunne med maks uttelling ha scoret både ett, to og tre mål mot Diego Simeones mannskap.

– Jeg burde hatt mål i alle tre kampene jeg har spilt, om jeg skal være ærlig. Jeg har vært litt uheldig, men det har også vært litt udyktighet, analyserer han.

Han mener iveren etter å vise seg fram i alle spillets faser kanskje har gjort at han ikke har vært like opplagt i situasjonene han er hentet for å levere i – foran mål.

– Jeg er såpass sliten når jeg kommer til sjansene at man noen ganger rett og slett ikke er nok forberedt, men det kommer til å komme, lover spissen som kan få sin andre A-landskamp mot Slovenia etter å ha spilt den mye omtalte «nødlandskampen» mot Østerrike.

Nettavisen er på plass i Slovenia, og gir deg alt fra Nations League-oppgjøret lørdag!

Strand Larsen var ikke den eneste som byttet klubb i sommer. Også Fredrik Aursnes byttet beite i løpet av vinduet.

Fredrik Aursnes åpner opp om drakampen mellom Feyenoord og Champions League-aktuelle Benfica på tampen av overgangsvinduet i sommer.