RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blatter erklærte seg uskyldig


UTESTENGT: FIFA-president ble avhørt i åtte timer av FIFAs etiske komité torsdag
UTESTENGT: FIFA-president ble avhørt i åtte timer av FIFAs etiske komité torsdag Foto: Fabrice Coffrini (Afp)
Avhørt i åtte timer.

Den utestengte FIFA-presidenten Sepp Blatter ble torsdag avhørt i over åtte timer av FIFAs etiske komité i Zürich. Den 79 år gamle sveitseren erklærte sin uskyld.

Blatter selv var taus overfor de frammøtte journalistene, men i en mail til det franske nyhetsbyrået AFP forklarer hans advokat, Richard Cullen, at presidenten erklærte seg uskyldig i det han er anklaget for, og at han forventer at suspensjonen av han er underlagt blir opphevet.

- President Blatter ser fram til at en avgjørelse faller i hans favør. Det kommer fram av de bevisene som er lagt fram mot ham.

- President Blatter har oppført seg eksemplarisk og har ikke handlet i strid med FIFAs etiske regler. Etterforskningen mot ham bør innstilles og suspensjonen bør oppheves, skrev advokaten.

Advokatens syn er derimot stikk i strid med hva en talsmann for den etiske komiteen er kommet ut med. I et intervju med den franske sportsavisen L'Equipe, sa Andreas Bantel at Blatter og den suspenderte UEFA-presidenten, Michel Platini, kan se fram til flere års utestengelse. De to er suspendert i 90 dager fra 8. oktober på grunn av en utbetaling på 17,2 millioner kroner fra FIFA til Platini i 2011.

FIFAs etiske komité forventer å komme med sin avgjørelse mandag.

Michel Platini skal etter planen avhøres fredag, men franskmannen sa onsdag via sine advokater han ikke selv aktet å møte fordi han føler seg forhåndsdømt, og henviste til intervjuet med Bantel. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere