RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blatter innrømmer juks

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Til og med den mektige FIFA-presidenten Sepp Blatter jukset som fotballspiller.

Det internasjonale fotballforbundet varslet (FIFA) i forkant av VM i Tyskland en knallhard kamp mot filming og stygt spill i VM.

Men nå forsvares og unnskyldes juks fra høyeste hold i organisasjonen. FIFA-president Sepp Blatter innrømmer nemlig at han brukte skitne triks i sin aktive karriere som fotballspiller.

- Ingen perfekt spiller
- Jeg var ingen perfekt spiller. Jeg forsøkte å få ulike fordeler ved å falle og hevde at motspilleren felte meg, selv om det ikke var sant, sier Blatter i et oppsiktsvekkende intervju med den amerikanske TV-kanalen CNN.

Han sier videre at han ved flere anledninger filmet seg frispark når han spilte som amatørligaen i hjemlandet Sveits.

- Jeg tror alle spillere, og særlig angrepsspillere, gjør det. Man kommer seg inn i straffefeltet, og så mister man ballen. Da blir man frustrert, og noen ganger sier man «han var borti meg», og så faller man. Dette er en normal ting, og jeg forstår spillere som gjør det, fastslår Blatter i intervjuet, ifølge NTB.

«Fair play, please»
FIFA ga før VM dommerne beskjed om å belønne «skuespillere» med gult kort. Blatter sier imidlertid nå at filming er en del av spillet.

- Dette er VM, og de burde ikke gjøre det, men det hører spillet til, mener den omstridte FIFA-sjefen, som er mannen bak FIFAs kampanje «Fair play, please».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere