RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ble advart om gigantunderskuddet

Sist oppdatert:
Helt siden september i fjor har NIFs kontrollkomité advart idrettsforbundets ledelse om forhold som til slutt forårsaket gigantunderskuddet.

Ifølge kontrollkomiteens leder Gunnar Eilefstjønn var generalsekretær Ivar Egeberg, andre representanter for NIF-administrasjonen, revisor og delvis også idrettspresident Kjell O. Kran til stede på møtene der advarslene ble fremsatt.

Ble behandlet
- Vi sørget også for at protokollene fra møtene ble sendt Idrettsstyrets medlemmer, og at det som kom fram, ble behandlet på møtene. Dette ble også gjort av Idrettsstyret, sier Eilefstjønn til VG.

Med andre ord var samtlige styremedlemmer kjent med de problemstillinger som til slutt gjorde at NIF måtte fremlegge et underskudd på 35,9 millioner i det foreløpige regnskapet for 2003. Og en negativ egenkapital som var steget til over 46 millioner.

Sjokktallene førte til at både Egeberg og Kran trakk seg, samt at resten av Idrettsstyret stilte sine plasser til disposisjon.

Eilefstjønn sier til VG at han ved flere anledninger tok opp de viktigste årsakene til et negativt driftsresultat på nærmere 36 millioner kroner for 2003.

Tapte inntekter
Dette omfatter tapte inntekter på den såkalte momskompensasjonen og på sponsorplakatene, samt svikt i sponsorinntektene. Kontrollkomiteen stilte også spørsmål ved hvorfor man ikke tapsførte overforbruket i forbindelse med Salt Lake City-OL da det oppsto, i stedet for å tildekke det i regnskapet for 2002.

- Siste gang vi fremla betenkeligheter og bad dem vurdere spesifikke forhold, var i desember, sier lederen av kontrollkomiteen.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere