Ble årets golfer for femte år på rad

Tiger Woods ble mandag kåret til årets spiller i USA for femte år på rad.

Tiger vant ingen Major-tittel i år, for første gang siden 1998, og mange har derfor sett på årets sesong som en mellomsesong for verdens beste golfspiller. Han har imidlertid vunnet fem andre turneringer på USA-touren, og er soleklar verdensener på rankingen.

Ubestridt ener
Mandag ble han rettmessig kåret til verdens beste golfer, foran Vijay Singh, David Love III og Mike Weir. Ikke siden Greg Norman gjorde det i 1995, har en spiller uten en Major-tittel vunnet kåringen.

- Jeg hadde blitt overrasket om jeg ikke hadde vunnet, sa Woods til ESPN etter kåringen. – Jeg vant fem titler på touren i år, flere enn noen annen, la han til.

Ingen andre er blitt kåret til verdens beste golfspiller fem år på rad. Det er også sjette gang på sju fulle sesonger at 27-åringen har hentet hjem Jack Nicklaus-trofeet.

Dominansen over?
Tiger har vært plaget med et vondt kne i år, og mange spekulerte i om dominansen hans var et ferdigskrevet kapittel. I 2000, for eksempel, vant han ni turneringer på rad, inkludert tre av fire Majors.

- Det var et magisk år som er vanskelig å kopiere. Det var skuffende for meg i årets Major-turneringer, men jeg vant i det minste noen av de største turneringene, sier han.

Singh spilte inn mest
Vijay Singh endte som nummer seks eller bedre i sine åtte siste turneringer på PGA-touren, en rå prestasjon av fijianeren. Han spilte også inn mest penger av samtlige – hele 7.573.907 dollar.

Mike Weir ble den første venstrehendte spilleren til å vinne en Major på 40 år da han tok hjem US Masters-trofeet i år. Han vant også to andre turneringer i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.