RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ble betalt for sexhistorie

Sist oppdatert:
Den heller useriøse søndagsavisen News of the World får nå på pukkelen etter at det ble kjent at de betalte Nicholas Meikle 130 000 kroner for hans versjon av sexskandalen som har rystet fotballengland den siste uken.

I søndagens utgave av News of the World fortalte partyfikseren Nicholas Meikle at den 17 år gamle jenten, som hevder hun er blitt voldtatt av flere fotballstjerner, frivillig ble med på gruppesex.

Disse påstandene skal ha knust henne og hun skal ha fått en ytterligere mental knekk etter disse oppslagene.

Betalte kontant

Nå viser det seg at News of the World brøt god presseskikk da de betalte Meikle 130 000 kroner for intervjuet.

Rav Singh, News of the Worlds underholdningskommentator, skal ha møtt Meikle på en nattklubb forrige tirsdag og øyenvitner sier at partyfikseren ble betalt kontant og ikke gikk etter boken, skriver The Guardian.

Meikle kan bli et nøkkelvitne i rettssaken mot fotballstjernene og dermed brøt News of the World mot reglene som forbyr aviser å betale vitner i høyt profilerte rettssaker for deres historie.

Advarte mediene

Storbritannias justisminister Lord Goldsmith gikk i forrige uke ut og advarte mediene mot å publisere saker som kunne legge føringer for saken.

News of the World er nå pålagt å legge frem alle utbetalinger for aktoratet og forsvaret i en eventuell rettssak og vitnene må informeres om dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere