RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ble buet fram til dramatisk seier

Foto: Greg Wood / AFP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Victoria Azarenka trosset publikum, fyverkeri og en uheldig motstander.

En dramatisk Australian Open-finale endte med skuffelse for skadeplagede Li Na og triumf for verdensener og tittelforsvarer Victoria Azarenka.

Etter en spesiell kamp med buing mot Azarenka, avbrudd på grunn av fyrverkeri til ære for Australias nasjonaldag og to smertefulle fall for Li, kunne hviterusseren slippe tårene løs og motta pokalen som bevis på 4-6, 6-4, 6-3-seieren.

Kinesiske Li trengte to medisinske timeouts i løpet av kampen.

Etter å ha vunnet det første settet, vrikket hun ankelen i det andre og falt og slo hodet i hardcourten i det tredje og avgjørende settet.

Lettere ble det ikke av fyrverkeriet som stanset kampen i ni minutter på et kritisk tidspunkt.

23-årige Azarenka hevet seg etter nederlaget i første sett, trosset pipingen fra publikum og vendte til seier. Det betyr at hun beholder førsteplassen på verdensrankingen. Den ville gått til Serena Williams om hviterusseren hadde tapt lørdagens finale.

Hun ble den femte aktive kvinnetennisspilleren som innehar to eller flere Grand Slam-titler. Serena Williams har 15, Venus Williams sju, Maria Sjarapova fire og Svetlana Kuznetsova to. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere