LJUBLJANA (Nettavisen): – Jeg har ligget timesvis på massasjebenken til Mario, smiler tidligere Sky-syklist Nordhaug når Nettavisen overbringer nyheten om at sportsterapeuten Mario Pafundi nå er tilknyttet det norske fotballandslaget.

Den tidligere toppsyklisten hadde i likhet med Edvald Boasson Hagen italieneren som massør under deres tid i Sky (2010-2014), og begge husker godt mannen som til vanlig jobber med Haaland i Manchester City.

– Det er ikke alle massører man husker, men jeg husker Mario, forteller Boasson Hagen på telefon til Nettavisen.

Les også: Lagkamerat blåst av banen etter «Haaland-forvandling»

Ståle Solbakken uttalte tidligere denne uken at Haaland kom med forslaget om å hente Pafundi til landslaget.

På torsdagens pressetreff fortalte landslagssjefen at det er tilnærmet kostnadsfritt for Norges Fotballforbund å ha italieneren på samling.

Det er nemlig både City og Haaland selv sitt ønske å ha Pafundi rundt det norske laget, og Norges nummer ni skryter stort av mannen som har bidratt til å holde ham skadefri over en lengre periode nå.

– Mario er en fysio som Pep hentet inn da han kom til City, og han har fått god skikk på kroppen min. Han er en fantastisk fysio, og det er bra vi kan ha han her og jobbe med ham. Det er viktig å ta vare på kroppen og få den behandlingen du trenger. Han er en som kan hjelpe oss å ta ytterligere skritt, forteller jærbuen til Nettavisen før lørdagens oppgjør mot Slovenia.

Mens det er vanlig at fotballforbundene bruker utelukkende sitt eget apparat på samling, har City nå fått en egen mann som kan følge med på Haalands fysiske forfatning mens han er med Norge.

Daniel Taylor, journalist i anerkjente The Athletic, sier ifølge VG at Pafundis «utlån» til NFF er et unntak fra normen.

– Flere av de absolutt største klubbene involverer seg gjerne med andre nasjoners forbund og fikser detaljer som privatfly for å få spillerne hjem raskest mulig. Men det er uvanlig at dette skjer, sier han til avisen.

Les også: Solbakken med oppløftende Ødegaard-nytt

Fullroses av Nordhaug: – Han ga det lille ekstra

Nordhaug beskriver City-fysioen som en mann som jobbet døgnet rundt og kunne sitt fag.

– Alle i Sky var flinke, men det man merket med ham er at han ga det lille ekstra, sier vestfoldingen.

Han trekker fram særlig én egenskap som han tror har bidratt til at Haaland trives så godt med italieneren.

– Idrettsutøvere lever i en hverdag med mye stress og press, og den timen man får behandling handler det om å kunne slappe av og ha bra folk rundt seg. Det er det medmenneskelige som er den store differensiatioren/forskjellen. De beste kan lese utøverne veldig godt, og de vet om de skal være stille en time eller prate masse shit. De leser hvordan de skal oppføre seg, og der er Mario veldig sterk, sier han, og får støtte av Boasson Hagen, som langt på vei bekrefter oppfatningen.

– Han var en positiv kar som alltid jobbet hardt, sier rudsbygdingen.

Og det er ikke uten grunn Haaland setter sin lit til mannen som har hatt ansvar for å holde kroppen hans i sjakk etter overgangen til Manchester City.

Sist sesong mistet spissen så mange som 16 kamper for Borussia Dortmund:

  • Fra september 2021 var han ute i 18 dager og mistet tre kamper som følge av en muskelskade.
  • Like etter var han ute i over en måned og mistet sju kamper som følge av en skade i hofteleddsbøyeren.
  • I januar 2022 var han satt ut av spill i over 40 dager og mistet seks kamper med en ny muskelskade.

Siden ankomsten til Manchester City har imidlertid Norges aller største idrettsstjerne holdt seg skadefri, og attpåtil spilt det aller meste i et tett kampprogram

En del av æren for det skal Pafundi ha, og selv på Sveriges pressekonferanse ble det et tema at Norges store superstjerne har fått med seg «sin egen» fysio på landslaget.

– Hadde jeg hatt Haaland, skulle han fått med seg hvem faen han vil, uttalte svenskenes landslagssjef Janne Andersson humoristisk på sin pressekonferanse før møtet med Serbia lørdag kveld, ifølge Aftonbladet.

– Kan skade hvem som helst

Lørdag er Haaland klar til å lede frontrekka til Norge mot Slovenia i den nest siste Nations League-kampen.

Jærbuen og resten av det norske laget gjorde fredag kveld unna den siste treningen før oppgjøret mot slovenerne. Seier i Ljubljana kan i beste fall sikre gruppeseieren dersom Sverige slår Serbia i sin kamp.

Dersom både Serbia og Norge vinner sine kamper, blir det en ren gruppefinale på Ullevaal tirsdag.

Det er ventet å bli utsolgt på arenaen i den slovenske hovedstaden, og Solbakken tror vertene vil gå høyt mot Norge for å få med seg hjemmefansen.

– Jeg er ikke sikker på at Slovenia blir så lavtliggende. Jeg tror de vil være aggressive og få med publikum, og kjøre vingbackene høyere enn mange kanskje forventer, sier han til Nettavisen, og skryter av lørdagens motstander.

– Slovenia har sterke spillere i alle posisjoner og en klar identitet. De er gode på kontringer og kan framstå i ulike formasjoner. De spilte 4-4-2 mot oss i Oslo, i andre kamper spiller de 3-5-2. Spesielt hjemme kan de skade hvem som helst. Jeg tror det blir en tett og jevn kamp, sa Solbakken om det utsolgte oppgjøret.

Høs siste episode av «Sesongkortet» her!