50 000 elleville Real Madrid-fans møtte opp på mektige Estadio Santiago Bernabéu da superstjernen Eden Hazard ble presentert som ny Real Madrid-spiller sommeren 2019.

Belgieren ble hentet inn som erstatteren til Cristiano Ronaldo, som Madrid mistet til Juventus sommeren før. Real Madrid skal ha punget ut med hele 100 millioner euro for Hazard, noe som gjør han til storklubbens dyreste overgang noensinne.

50 000 fans på stadion vitnet om store forventinger til den tidligere Chelsea-spilleren, men Hazard har gitt Real Madrid-supporterne lite å juble for i løpet av hans to og et halvt år i den kongehvite trøya. 31-åringens Real Madrid-karriere blir av flere regnet som en katastrofe.

- Utfra forventinger og forutsetninger har han vært ekstremt skuffende, og det virker som at det siste toget av ganske mange har forlatt perrongen.

Les også: Evra forteller hvorfor han holdt den rystende hendelsen skjult for politiet i en årrekke: - Følte meg som en feiging

Idyllen som brast

Slik oppsummerer Petter Veland, ekspert på spansk fotball, Hazard sine to og et halvt år i Real Madrid til Nettavisen.

Men hva er det egentlig som har gått galt for belgieren? Flere eksperter, deriblant Veland, mener kvalitetene til Hazard passet som hånd i hanske i Madrid, men likevel har ikke 31-åringen vist noe som forsvarer den høye overgangssummen han ble hentet for.

Vi spoler tilbake til sommeren 2019. 13. juni blir Hazard presentert som Real Madrids nye «Galáctico»-signering, og alt er bare fryd og gammen for belgieren.

- Jeg har drømt om dette siden jeg var liten, jeg har alltid holdt med Real Madrid, sa Hazard overbevisende under presentasjonen.

Men det tok ikke lang tid før idyllen brast. Bilder fra Hazards første Real Madrid-trening begynte å sirkulere. Belgieren ble beskyldt for å møte opp på første trening etter ferie som overvektig.

Ifølge spanske medier reagerte til og med Real Madrids mektige president Florentino Pérez på at Hazard ikke hadde tatt vare på kroppen sin. Senere innrømmet Hazard at han var overvektig da han møtte opp på sin første Madrid-trening.

- Det er sant, jeg kan ikke lyve. Men når jeg er på ferie, da er jeg på ferie. Jeg la på meg fem kilo den sommeren, sa han i januar 2020, ifølge Marca.

Les også: Advarer eierne mot dette: - De vil ikke bli tilgitt

- Bare en feit liten mann

- Allerede der startet problemene, med at han aldri fikk ut sin beste utgave av seg selv i starten. Han kom litt skeivt i gang, forteller Veland.

Stempelet som overvektig er noe Hazard har slitt å kvitte seg med siden de første bildene begynte å sirkulere sommeren 2019.

Senest for en drøy uke siden gikk den belgiske politikeren Jean-Marie Dedecker hardt ut mot Hazard sin vekt.

- Hele pressen bruker så mye energi på ham. Han er bare en feit liten mann, som har blitt feit gjennom systemet og pengene, sa han om sin landsmann, ifølge Mundo Deportivo.

Les også: Hadde legesjekk etter koronasmitte. Da kom den nedslående beskjeden

Da det verste vekt-raseriet rundt Hazard hadde lagt seg, møtte belgieren på et nytt problem. Dette problemet har vist seg å bli et gjentakende problem for 31-åringen, og noe fotballeksperter ikke klarer å unngå å snakke om i sammenheng med Hazards tid i Real Madrid.

Skader. Og atter skader.

Skademarerittet

I midten av august 2019 pådro Hazard seg sin første skade som Real Madrid-spiller. Han gikk skadet i 25 dager og gikk glipp av Real Madrids tre første kamper i hans debutsesong i klubben. Med andre ord, ingen optimal start for en spiller som allerede hadde fått på seg å være overvektig.

Hazard fikk etter hvert debuten sin i midten av september da han ble byttet innpå den siste halvtimen i en 3-2-seier over Levante. Men det tok ikke lang tid før han ble skadet på nytt, og de aller mest skeptiske Real Madrid-supporterne begynte allerede å stille spørsmålstegn ved belgierens fysikk.

Skadeproblemene høsten 2019 ble starten på et enormt skademareritt for Hazard i Real Madrid.

Les også: Stjerneduo fortsatt ute for PSG: - Kan ikke forhaste det

Ifølge Transfermarkt har Hazard hatt 14 skadeopphold i Real Madrid, i tillegg til å ha vært ute med korona.

Totalt har han vært skadet i 430 dager som Real Madrid-spiller. Det har gjort at han har gått glipp av 61 kamper for Los Blancos, som er to flere kamper enn han har spilt for klubben (59).

- Skadene har spilt en stor rolle, men det forteller ikke alt om hva han har levert, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller til Nettavisen.

Skadeproblemene til Hazard var likevel ikke lett å forutse for Real Madrid. Han var nemlig aldri spesielt skadeplaget i Lille og Chelsea.

Fra 2008/09-sesongen og frem til og med 2018/19-sesongen, spilte han minimum 30 seriekamper i tillegg til det han hadde muligheter til i hjemlige og diverse cuper, forteller Veland.

- I løpet av en tiårsperiode var han per definisjon ikke skadet. Og så kom han til Real Madrid med det utgangspunktet og den halvskeive starten. Og så får han alle skadeproblemene. Da møter han sin første nedtur utenfor banen og han klarer kanskje ikke helt å håndtere det. Hele hans periode er egentlig veldig rar og på grensen til surrealistisk, sier Veland.

Les også: Ronaldo med klar beskjed om Uniteds situasjon: - Jeg aksepterer det ikke

En ny sjanse?

De mest ihuga Hazard-supporterne fikk nok et lite håp om at belgieren endelig skulle slå til da Real Madrid skiftet trener foran denne sesongen. Zinedine Zidane ga seg, og inn kom Carlo Ancelotti.

Og den italienske treneren ga Hazard sjansen fra starten av sesongen. I løpet av de fem første kampene startet 31-åringen fire av de.

- Da trodde man igjen at det skulle være anledning for han å spille seg i god form, få tilbake selvtillit og så videre. Men heller ikke da tok det av. Det var helt mediokre og middels prestasjoner, forteller Veland.

På de fem kampene scoret Real Madrid 15 mål. Hazard leverte én målgivende pasning.

Vi spoler frem igjen til januar 2021. Real Madrid møtte Barcelona i semifinalen i Supercopa de España onsdag denne uken.

Kampen gikk til ekstraomganger, og Ancelotti kunne brukt totalt seks bytter om han ønsket. Likevel ble Hazard sittende på benken gjennom hele kampen, som Real Madrid for øvrig vant 3-2.

Les også: Ronaldo om det som har skjedd etter at Solskjær ble sparket: - Det er vanskelig

- Får assossiasjoner til Bale

Petter Veland mener Hazard sin situasjon nå kan minne om situasjonen til en annen i dagens Real Madrid-tropp.

- Det er flere ulikheter enn likheter, men man får assossiasjoner til situasjonen til Gareth Bale. Så fort han kommer seg bort fra Real Madrid, da smiler han mer. Som igjen får mitt inntrykk av situasjonen til å bli at den ikke er uløselig, men det er veldig lite som tyder på at plutselig nå skal Eden Hazard begynne å spille god fotball for Real Madrid, mener Veland.

Stamsø Møller mener Hazard først og fremst må ta ansvaret selv for det skuffende oppholdet i Real Madrid.

- Han har vært en gedigen flopp til nå i hvert fall. Nå har det gått så lang tid at jeg tror man kan sette to streker under svaret, for det har ikke fungert i det hele tatt. Han har selvfølgelig skader han kan skylde på, men først og fremst faller det på han. De gangene han har hatt mulighetene og vært skadefri, så har han enten ikke vært i den forfatningen han bør være i eller rett og slett spilt altfor dårlig. Han har vært ekstremt skuffende.

Det siste året har ryktene om Hazard sin fremtid begynt å florere. Veland er klar på hva han mener bør gjøres.

- For min del er det helt åpenbart at sommeren 2022 bør Hazard skifte klubb, med mindre situasjonen har endret seg.

- Om Hazard forlater Real Madrid til sommeren, kommer han til å være klubbens største flopp gjennom tidene?

- Han kommer nok i alle fall til å bli nevnt der oppe, og så vil folk selvfølgelig ha subjektive parametere om hva som skal veies tyngst når man skal bestemme hvem som er den største floppen. Det har jo vært dårligere fotballspillere i Real Madrid «by far», men de har kanskje ikke hatt veldig mange som har hatt den overgangssummen og levert så lite tilbake igjen, avslutter Veland.