Ble historiske

Foto: Ap/Scanpix

Oklahoma City Thunder er klar for sin aller første NBA-finale.

07.06.12 08:26

Oklahoma City (NTB-AFP): Oklahoma City Thunder er klar for sin første NBA-finale etter å ha slått ut San Antonio Spurs i semifinalen onsdag. Etter å ha tapt de to første kampene i Texas, snudde Oklahoma City semifinaleoppgjøret og vant fire kamper på rad. Thunder gikk dermed til finale med 4-2 sammenlagt i best av sju-oppgjøret.

I onsdagens kamp endte det med 107-99-seier. Thunders store stjerne, Kevin Durant, scoret 34 poeng. Ved halvtid ledet Spurs med 15 poeng, men Thunder slo tilbake i de to siste periodene.

Oklahoma City Thunder er klar for sin første finale etter flyttingen fra Seattle i 2008. I Seattle het laget SuperSonics. De vant NBA-tittelen i 1979 og kom også til finale i 1978 og 1996.

San Antonio Spurs var lenge det store formlaget i NBA med 20 seirer på rad, men sviktet da det gjaldt som mest. Etter at Texas-laget tapte tredje kamp mot Thunder, kom ikke Spurs tilbake på vinnersporet og klarte dermed ikke å ta seg til sin første finale på fem år.

I finalen venter vinneren av semifinalen mellom Boston Celtics og Miami Heat. Celtics leder 3-2 sammenlagt. Lagene møtes igjen torsdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.