*Nettavisen* Sport.

Ble ikke dopingtestet

Foto: Thomas Bjørnflaten (Scanpix)

André Agassi mener at tennis-sporten er ledende på antidoping, men Norges bestemann, Jan Frode Andersen, ble ikke dopingtestet en eneste gang i 2003.

Tennis-sporten skjelver etter Greg Rusedski ble tatt for nandrolon-bruk, og John McEnroe innrømmet doping. Rusedski hevdet at så mange som 43 var tatt, og Jan Frode Andersen innrømmer at det er mange rykter i miljøet.

Ikke testet
André Agassi hevder at tennis-sporten er ledende på antidoping, men Jan Frode Andersen ble ikke testet en eneste gang i 2003.

- Jeg ble ikke testet i det hele tatt i fjor, og har vel bare blitt testet et par ganger i løpet av karrieren, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

Han har vært rangert mellom 150. og 250. plass i verden de siste årene.

- Tar Agassi feil?

- Det vet jeg ikke. Jeg kjenner altfor lite til andre idretter også. Men jeg tror primært at det er de 50 beste som blir testet ettersom det er de som tjener mest penger på dette. Men på generelt grunnlag så kulle jeg selvfølgelig ønsket flere tester, sier Andersen.

- Ressursproblem?
Han skulle gjerne ha avslørt de som eventuelt bruker doping på veien oppover rankinglistene.

- Men det har vel med ressurser å gjøre, og er litt tilfeldig. Under Stockholm Open i fjor ble for eksempel Stian Boretti tatt ut til test, mens jeg som var i 1. runde ikke ble testet, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag