Gå til sidens hovedinnhold

Ble ikke Groruddalsmester

Stina Victoria Norberg (10) vant fem av fem øvelser under Groruddalsmesterskapet i svømming, men ble likevel ikke kåret Groruddalsmester. Hun svømmer nemlig for Lambertseter.

nordtvet/lambertseter: Den talentfulle svømmeren tok først i bassengkanten både i 50 meter bryst, 50 meter fri, 50 meter rygg, 100 meter bryst og 100 meter individuell medley i sin årsklasse -96. Men Groruddalsmestere i hver årsklasse ble kåret blant svømmere fra de to klubbene Speed (Nordtvet) og Varg (Furuset). Dermed ble det ingen tittel på Linderud-jenta som tidligere svømte for Speed, men som nå er i Lambertseter Svømmeklubb.
Tenk å gi henne fem førstepremier og ikke kalle henne Groruddalsmester, fortviler pappa Jan Norberg.

Måtte gå ut

Han mener at Groruddalsmesterskapet bør favne over alle som bor i Groruddalen, og ikke bare for utøverne fra Varg og Speed.
I innbydelsen står det «åpent stevne» og Stina deltok nettopp for å kjempe om tittelen som Groruddalsmester, sier Nordberg. Men etter å ha mottatt fem glasspokaler for fem førsteplasser måtte Stina og pappa Jan Nordberg forlate svømmehallen.
Vi ble bedt om å gå fordi kåringen av Groruddalsmesterne kun var for medlemmer i Varg o Speed, sier Norberg og rister på hodet.
Tenk å sette nummer to og tre i et stevne som mester. Stina var mange poeng foran, sier han oppgitt.

Uenig om åpent stevne

Varg, arrangør av stevnet på Nordtvet Bad, forklarer at de holder Groruddalsmesterskapet som en adskilt del av det åpne stevnet, og mener at innbydelsen var tydelig på at det kun var medlemme i Speed og Varg som hadde mulighet til å kjempe om tittelen. Nordberg er ikke enig.
- Det stod ingenting om at det kun var for Speed og Varg. Det har de kommet med i ettertid, påstår han.
Stina er groruddalsjente og burde blitt Groruddalsmester når hun vant alle fem øvelser hun stilte opp i. At hun svømmer for Lambertseter burde ikke bety noe.
Tenk å gi henne fem førstepremier, men ikke kalle henne Groruddals-mester
Jan Nordberg

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?