Lørdag kveld publiserte Nettavisen en artikkel om den svensk-irakiske fotballspilleren Abbas Mohamad, som ble sendt hjem fra prøvespill i HamKam grunnet at han tidligere hadde uttrykt støtte til den omstridte influenseren Andrew Tate i sosiale medier.

– Etter treningen samlet vi det sportslige apparatet og tok en prat, og kom fram til at dette bryter med klubbens verdier. Så han ble i dag formiddag informert om at han ikke lenger er ønsket i klubben, og ble sendt hjem, uttalte HamKams daglige leder, Bent Svele, til Nettavisen om hvorfor de valgte å sende spilleren hjem.

Svele fortalte at klubben hadde hørt om situasjonen med Tate før de inviterte spilleren på prøvespill, men hevdet å ha blitt fortalt at «det var dratt ut av proporsjoner».

Kort tid etter at Nettavisen hadde omtalt saken publiserte Mohamad et bilde på sin Instagram-konto, med det ikoniske José Mourinho-sitatet «If I speak, I'm in big trouble».

Les også: HamKam oppdaget spillerens bakgrunn. Da ble han sendt rett hjem

Kommer med sin versjon

Nå uttaler Mohamad seg igjen, i et lengre innlegg på Instagram, hvor han prøver å gi sin versjon av det som har skjedd.

I forklaringen på Instagram hevder Mohamad at han hadde hatt en lengre samtale med HamKam før han ble invitert over på prøvespill. Han hevder at alle kortene skal ha vært lagt på bordet, og at både han og klubben vurderte det til å ikke lenger være en sak, ettersom Tate hadde blitt løslatt og i stedet satt husarrest.

– Tydeligvis ikke, for så fort media fikk vite om det så ringte de klubben. Så nå ble jeg sendt hjem fra Norge fordi klubben ble redd når media ringte og stilte spørsmål om en fyr som har kommet med uttalelser som de ikke liker, skriver Mohamad.

Svele forteller til Nettavisen at han ikke kjenner seg igjen i Mohamads påstand om at avgjørelsen ble tatt etter at klubben var i kontakt med media.

Utøver det ønsker ikke HamKams daglige leder å kommentere saken, og beskriver det som et lukket kapittel fra klubbens side.

Les også: Åpner opp om det utradisjonelle grepet: – Kanskje litt i grenseland

– Det stemmer ikke

Den svenske fotballspilleren skriver videre at han hadde forståelse for at supporterne og media reagerte på at han uttrykte støtte til Tate da han ble mistenkt og varetektsfengslet, men stusser over at kritikken har fortsatt etter at influenseren ble sluppet fri og sendt i husarrest.

Han tar også et oppgjør med de som har stemplet han som en «kvinnehater» som følge av hans støtte til Tate.

– De tror at fordi jeg støtter Andrew, så liker jeg ikke kvinner. Det stemmer ikke, jeg har den største respekten for alle kvinner. Jeg vokste opp rundt mange kvinner, og de er de mest dyrebare skapningen vi har på denne planeten, slår Mohamad fast, før han avslutter kryptisk:

– Vil jeg bli fri?

Til tross for skadeproblemene i HamKam, som var årsaken til at Mohamad ble invitert på prøvespill. så fikk laget en drømmestart på årets Eliteserien-sesong.

Hjemme på Briskeby senket de Sandefjord etter to scoringer fra Henrik Udahl, i en kamp som potensielt kan få svært stor betydning for hvem som rykker ned fra øverste hold etter sesongslutt.