Helt i slutten av juni ble det klart at Tottenham kunne avslutte sin intense trenerjakt da Nuno Espirito Santo ble ansatt som ny manager i klubben.

Før den tid ble en rekke navn koblet til klubben, deriblant Julian Nagelsmann, Hansi Flick, Mauricio Pochettino, Antonio Conte, Paulo Fonseca og Gennaro Gattuso.

Ryktene rundt sistnevnte slo imidlertid dårlig an og flere Tottenham-supportere viste raskt sin misnøye. Hashtaggen «NoToGattuso» ble hyppig brukt på Twitter etter at Gattuso tidligere skal ha kommet med kontroversielle kommentarer om kvinnefotball, likekjønnet ekteskap og rasisme.

Les også: Rooney advarer Solskjær: - Det vil bli mye press

- Kunne ikke forsvare meg selv

I et intervju med Il Messaggero, gjengitt av Daily Mail, åpner nå Gattuso opp om reaksjonene i England. Han synes det er leit at han ikke fikk muligheten til å forklare seg.

- Det var veldig kjedelig, men jeg ble ikke beskrevet riktig og det var ingenting jeg kunne gjøre. Det er synd at jeg ikke kunne forsvare meg selv og forklare at jeg ikke er den personen som de snakket om i England, sier han.

Og fortsetter:

- Jeg måtte akseptere en historie som sårer mer enn et tap eller en avskjed, og på et tidspunkt som vi ikke ønsker å forstå hvor farlig internett kan være.

Videre går den tidligere midtbanespilleren ut mot de sosiale mediene, hvor ting fort kan blusse ekstra opp.

- Noe av det onde kommer fra Facebook eller Twitter, hvor det er mulig å legge til mer på en historie som allerede er falsk. Jeg har ikke kontoer i sosiale medier og jeg vil ikke ha det, det samme med kona mi Monica.

- Hvorfor skal jeg la dem fornærme meg for hva som helst? Jeg har ikke engang Instagram. Jeg forstår ikke. Hvis jeg drikker en flaske vin, hva er poenget med å ta et bilde for å la andre vite det? Det angår meg, barna mine Gabriela og Francesco veit det, sier Gattuso.

Sluttet etter 23 dager

Like før Gattuso ble koblet til Tottenham-jobben ble han ansatt som manager i Fiorentina, før han sluttet i jobben etter kun 23 dager. Uenigheter med styret skal ha vært bakgrunnen for dette.

Les også: Hevder Chelsea har lagt ny plan etter mislykket Haaland-jakt

Mannen som vant Champions League to ganger med AC Milan er også ellers kjent som en frittalende fyr, som sjelden legger noe i mellom. Det samme var han som spiller og fikk kallenavnet «Rhino» på grunn av sin nådeløse spillestil.

Gattuso spilte for Perugia, Rangers, Salernitana, AC Milan og Sion som aktiv, mens han har vært manager i Sion, Palermo, OFI Crete, Pisa, AC Milan, Napoli og en kort periode innom Fiorentina etter at han valgte å legge skoene på hylla i 2013.

43-åringen fikk med seg 73 landskamper for Italia og ble verdensmester i 2006.