RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ble matchvinner i jubileumskampen

Sist oppdatert:
LERKENDAL (TV2 Nettavisen): Roar Strand feiret sin eliteseriekamp nummer 300 med å score seiersmålet mot Brann.

Klikk her for detaljer om kampens utvikling, samt spillerbørs og øvrig kampfakta.

ROSENBORG - BRANN 1-0: - Etter å ha gått skadet store deler av vinteren, er det utrolig artig å være tilbake igjen. Når jeg i tillegg blir matchvinner, er det jo helt topp, smiler midtbanesliteren.

Det var lenge uvisst om Roar Strand kunne stille på benken i seriepremieren mot bergenserne. Strekkskaden som har satt ham ut av spill i flere måneder, så ikke ut til å slippe taket.

- Jeg har fått trent skikkelig kun de tre siste ukene, og vi vurderte å utsette sesongdebuten til neste helg. Men jeg tok sjansen, og det gikk da bra, sier RBK-veteranen, som erstattet Fredrik Winsnes midtveis i andre omgang.

- Jeg hadde egentlig ikke regnet med noe innhopp i dag. Selv om maskineriet fortsatt er litt ruskete etter avbrekket, synes jeg det gikk bra. Nå er det bare å håpe at jeg holder meg skadefri, får trent skikkelig og sakte, men sikkert spiller meg inn på laget igjen, sier Strand, som beskriver årets første tippeligaoppgjør på følgende måte:

- En skikkelig slitekamp på en dårlig bane, der samtlige spillere løp rundt med høye skuldre. Med andre ord: akkurat som forventet, oppsummerer trøndernes redningsmann.

Brann best i første
Gjestene var absolutt med på notene på Lerkendal. Brann var det klart beste laget før pause, og hadde det ikke vært for en dårlig miks av uflaks og udyktighet i det avgjørende øyeblikket, ville Mons Ivar Mjeldes elever ha ledet ved halvtid.

- Vi hadde både de fleste og største sjansene i første omgang. Med unntak av at scoringen uteble, er jeg meget godt fornøyd med det guttene presterte. I andre omgang ble vi løpende for mye imellom, og gikk etter hvert tom for krefter. Dermed klarte vi ikke å utnytte de overgangsmulighetene vi fikk, oppsummerer Brann-treneren overfor TV 2 Nettavisen.

Midt i skuffelsen over å ha tapt en kamp de like gjerne kunne vunnet, er Mjelde raus med superlativene til mannskapet sitt.

- Jeg synes mange kan være stolte av det de presterte i dag. Vi skal ta med oss dette videre i jakten på poeng, sier han.

Snudde i pausen
Mens Mjelde & co hadde marginene imot seg i møtet med seriefavoritten, hadde kollega Ola By Rise den nødvendige flaksen i sin debut som Tippeliga-trener.

- Ingen tvil om at denne seieren satt langt inne. Vi sleit tungt i lange perioder, spesielt i første omgang. Vi ble rett og slett for anspente og dermed passive, sier Rosenborg-treneren, som ga følgende beskjed i pausen: Bli flinkere til å vende spillet fra side til side, løs opp og vent til åpningene kommer!

- Det var verken brøling eller glefsing i garderoben – kun saklig rettledning. Spillerne gjorde som de fikk beskjed om, og spilte seg til flere store sjanser i andre omgang. Og vant på mange måter fortjent, konkluderer By Rise.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere