RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ble overtalt til å fortsette

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
Fredrik Thorsen (31) er den eneste ekte sandefjordingen på Sandefjord. Men for to år siden var han nær ved å gi seg.

SANDEFJORD (Nettavisen): Den høye, tynne spissen er født like ved stadion og tok sine første fotballspark her. Etter en periode i Vålerenga og Sogndal kom han tilbake til Sandefjord i 2000, og han har vært der siden. Men etter 2004-sesongen var han så skuffet at han var på vei ut portene på Storstadion. Naboklubben FK Tønsberg lokket.

- Jeg hadde bestemt meg for å gå til en annen klubb. Sesongen hadde vært så skuffende, jeg var mye skadet og vi klarte ikke å rykke opp eller nå kvaliken til Tippeligaen, sier Thorsen.

Thodesen redningen
Men ut gikk trener Arne Dokken og inn kom Tor Thodesen. Den nye treneren overtalte Thorsen til å bli i klubben, og det er han glad for i dag. På årets overraskelseslag har Thorsen stort sett vært førstevalg på topp - og han spiller etter all sannsynlighet fra start i cupfinalen.

- Selvfølgelig har Tor (Thodesen) vært viktig for meg. Han sa tidlig at han trengte meg, og det endret planene jeg hadde. Han er en god trener, bare se på alt han har fått til her, sier Thorsen.

Selv om han ikke scorer i bøtter og spann til spiss å være, er Thorsen en spiller etter Thodesens hjerte: Han løper mye, er veldig aggressiv og er et evig irritasjonsmoment for forsvarsspillere som liker å ha ballen i beina mer enn ett spark.

Gule kort
Men aggressiviteten har også medført noen gule kort.

- Jeg har fått noen kort, men jeg er ingen grisespiller. Kortene skyldes nok mest at jeg blir litt varm i toppen.

I cupfinalen spiller Thorsen trolig hengende spiss bak Adriano Munoz og toppscorer Andreas Tegström. Da skal nok Fredrikstads forsvarere få merke Thorsens pust i nakken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere