MARSEILLE - PARIS SAINT-GERMAIN 0-0:

Se video av skandalescenene her:

MARSEILLE (Nettavisen): Søndagens storkamp i Frankrike føyer seg inn i en lang rekke av kamper i Ligue 1 som har blitt utsatt for tribunebråk denne sesongen.

I tillegg til dette inneholdt hatkampen banestorming og et utrolig VAR-drama. Mer om tribunebråket lenger ned i saken.

Kampen på Stade Velodrome endte til slutt 0-0 – utrolig nok. For det manglet ikke store målsjanser og omdiskuterte situasjoner.

Se studiosending etter kampen:

I det 14. minutt trodde PSG de tok ledelsen da Neymar presset Peres til å sende ballen i eget nett. Målet ble først godkjent, men etter en VAR-sjekk ble målet annullert for offside på Neymar.

Noen minutter senere lå ballen i motsatt mål, etter at Milik banket ballen i nettet. Men også denne gangen ble det VAR-sjekk av scoringen, og det viste seg at polakken var i offside. Dermed ble også det målet annullert.

I andre omgang ble det enda mer VAR-drama da Achraf Hakimi felte Ünder på vei gjennom. Først blåste dommer frispark mot tyrkeren, men da det ble stopp i spillet ble situasjonen gjennomgått.

Dommeren tok til slutt turen bort til monitoren og kikket på situasjonen. Det så først ut til at dommeren vurderte om det var straffe, men i stedet fikk Hakimi rødt kort og det ble frispark rett utenfor PSG sin 16-meter.

Til tross for hardt press fra Marseille mot slutten endte altså kampen 0-0.

- Grufullt å tenke på

Med rundt et kvarter igjen av kampen stormet en supporter banen. Supporteren løp mot Messi og kom tett på argentineren før han ble tatt hånd av av mange sikkerhetsvakter.

Direktesport-kommentator Per Jarle Heggelund reagerte på at banestormeren klarte å komme seg så tett på Messi, og la ingenting i mellom da han kommenterte situasjonen.

- Vi vet jo aldri hva slags intensjoner de har de menneskene som springer inn og gjør det her. Det kan jo også være «worst case-scenario» som er grufullt å tenke på. Det ser selvfølgelig ikke bra ut at en banestormer kan springe helt opp til Messi. For en tulling, rett og slett!, sa han.

Se situasjonen her:

Situasjonen førte også til at det ble et lite stopp i spillet, men etter relativt kort tid kunne dommeren blåse kampen i gang igjen.

Skandalescener

25 minutter ut i storoppgjøret skulle Neymar ta en corner foran Marseille sine fans. Da ble det kastet flere gjenstander mot brasilianeren, som raskt beveget seg bort fra cornerhjørnet.

På bilder kan man se at det blant annet ble kastet flasker mot PSG-stjernen.

I forkant av kampen ble det satt opp nett foran publikum for å hindre at en slik situasjon skulle oppstå, men likevel ble det kastet gjenstander inn på banen og mot spillere.

- Det er akkurat det her man frykter. Det ville vært ekstrem synd om denne fotballfesten skulle bli overskygget av bråk fra tribunen, sa Direktesport-kommentator Per Jarle Heggelund da situasjonen utspant seg.

Dommer Benoit Bastien stoppet opp kampen, og snakket med dommersjefen. Etter hvert kom speaker med en melding til publikum, samtidig som det kom opp en melding på storskjermen.

På TV-bildene kunne man se Marseille-spiller Matteo Guendouzi prøve å få publikum til å roe seg ned.

Etter en stopp i spillet på rundt fem minutter fikk Neymar til slutt tatt corneren. Flere sikkerhetsvakter stilte seg opp rundt brasilianeren med skjold for å beskytte han fra å bli truffet av gjenstander som ble kastet.

Marseille står fra før av i fare for å få ett minuspoeng etter tidligere tribunebråk.

Gjentakende problem

Søndagens storkamp er bare en av flere kamper som har blitt utsatt for tribunebråk i Frankrike denne sesongen.

Les også: Tribunebråk har preget innledningen av Ligue 1-sesongen. Nå tas det grep før storkamp

Det første tilfellet var i kampen mellom Nice og Marseille i slutten av august. Da invaderte Nice sine supportere banen etter at Marseilles Dimitri Payet kastet en flaske mot fansen.

Det ble flere sammenstøt mellom spillere og supportere, og det endte med at Marseille-spillerne nektet å spille ferdig kampen.

Senere har også supporterne til Lens og Lille lagd kaos da Lens-supporterne tok seg inn på banen i pausen for å konfrontere Lille-fansen. Kampen ble stoppet i en halvtime grunnet situasjonen.

Les også: Kaos før kampstart: «Du får 24 timer på å si opp»

Og i midten av september barket Angers og Marseille sine supportere sammen ute på banen. Fredag ble kampen mellom Saint-Etienne og Angers utsatt en time, etter at banen ble pepret med bluss da spillerne skulle entre gressmatta.