RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Ble seriemester, fikk mobilregning

Sist oppdatert:
Niklas Sandberg fikk ikke den avskjeden med Stabæk han hadde regnet med.

Den svenske landslagsstopperen Niklas Sandberg (30) gikk inn i Stabæks førsteellever da kaptein Mike Kjølø ble skadet i august i fjor. Siden var midtstopperen et sikkert valg i forsvarsrekka til bæringene, og med sine ni seriekamper var Sandberg sterkt medvirkende til Stabæks seriegull.

Men så fort gullmedaljen var utdelt og leieoppholdet avsluttet stoppet også kontakten med Bærums-laget.

- Da jeg dro sa Janne (Jönsson) til meg at vi fikk se hva som skjer.

Etter Stabæk-kontraktens utløp hadde Sandberg fortsatt kontrakt med det rumenske topplaget FC Cluj, men 30-åringen var ikke lenger ønsket i Romania. Sandberg var klar på at han jaktet etter en ny og permanent arbeidsgiver.

- Det er en spiller vi skulle beholdt, men det er et økonomisk spørsmål, sa Stabæks sportsdirektør Lars Bohinen til Tipsgaming i slutten av januar .

Siste lyd: En telefonregning
Men det fikk aldri Sandberg høre selv. Fra Stabæks hold var de tyst, hevder svensken.

- De mente tydeligvis at Fredrik Risp var en bedre spiller, og det er greit – selv om han må ha kostet klubben mye mer enn meg.

- Det eneste jeg fikk fra klubben etter jeg dro, var faktisk en telefonregning for mobilen, humrer den høyvokste stopperen.

Sandberg poengterer samtidig at han hadde et strålende halvår i Stabæk, og at telefonregningen uansett var hans. Likevel hadde han satt pris på om avskjeden hadde blitt noe annerledes.

- Jeg var veldig fornøyd med måten de behandlet meg på, og Tom Schelvan var fantastisk. Men jeg hadde jo satt pris på om de hadde ringt og fortalt meg hvordan situasjonen var, innrømmer Sandberg overfor Nettavisen.

Tre måneder uten lønn
Selv er Sandberg nå på plass i Haugesund etter en kjedelig start på nyåret. Behandlingen han fikk fra gamleklubben Cluj kostet mye energi.

- Jeg fikk ikke lønn i de tre første månedene i år, og måtte ta saken til Fifa gjennom min advokat.

- De hadde heller ikke lyst til å slippe meg uten å få betalt for meg, men en uke før overgangsvinduet stengte slapp de meg, og jeg kunne gå på til Haugesund hvor jeg signerte en treårskontrakt, avslutter Sandberg.

Bohinen: - Klar beskjed
Sportsdirektør Lars Bohinen innrømmer at han er overrasket over at en spiller av Sandbergs kvalitet ikke havnet i en mer profilert klubb enn Haugesund, men vil ikke gå med på at Bærums-laget kan klandres for måten de behandlet sin gamle midtstopper på.

- Vi pratet med både med ham og agenten hans mange ganger før jul, og forklarte ham hvordan det lå an med økonomien.

- Selv om ingen av oss, så vidt jeg vet, pratet med ham i januar eller februar, så har jeg ikke noen dårlig samvittighet. Dette handler om sammensettingen av spillertroppen, og han fikk klar beskjed. Dessuten sa agenten hans at det ikke var aktuelt med en ny låneperiode, mens Fredrik Risp kunne vi faktisk hente på lån frem til sommeren. Hva gjelder den telefonregningen, så var den altså hans.

Bohinen er samtidig kjapp med å takke Sandberg for innsatsen på Nadderud.

- Vi var veldig fornøyde med oppholdet hans her, og er lei oss for at vi ikke fikk ham med videre.


Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere