KRINGSJÅ: DittOslo møtte den ambisiøse angriperen på tampen av forrige sesong. Da hadde den daværende Frigg-spilleren nettopp rykket ned til 3.divisjon med lagkameratene, og gikk en uklar fotballfremtid i møte.

Viste seg frem for Strømsgodset

Derimot imponerte kraftspissen på treningsfeltet foran øynene på én av Godsets nøkkelspillere, som gjorde at seriemesteren ville sjekke ham nærmere ut i Drammen.

Noen kontrakt ble det ikke, men nå fryder Cham seg over å ha skrevet under for Lyn.

– Lyn er en klubb med lang historie, har utviklet gode spillere og er dyktig til å opprettholde og ivareta et godt miljø innad i klubben for spillerne. Vi har et prosjekt på gang som virker spennende, sier Cham til dittOslo.no.

SE VIDEO: Cham rykket ned til 3. divisjon – kan bli mesterligaspiller

SE VIDEO: Frigg og Cham til topps i Spania

Den høyreiste 26-åringen har kontrakt med Lyn ut sesongen, og har fått tildelt drakt nummer ni.

– Det føles bra, formen er der. Nå trenger jeg bare å få løpt litt med ball i beina og debuterer når jeg er klar, forteller Cham – som har vært skadeforfulgt så langt i år.

Motiveres av Bastionen

Angriperen har imidlertid fulgt laget tett i sesonginnledningen, og gleder seg voldsomt til å vise seg frem for klubbens tilhengere.

– Det har vært litt opp og ned denne sesongen, men det er viktig vi har Bastionen til stede ved alle kamper. I årets første seriekamp mot Fyllingsdalen satt jeg på tribunen, med brukket fot, og fikk frysninger av trøkket fra supporterne.

– Om man greier å samle opp mot det antallet, som var da, skal jeg love deg at det gir oss spillerne et stort løft, sier Cham.

Har trent med utenlandske klubber

Den gamle KFUM-spissen har tidligere vist seg frem for toppklubber i Belgia, Portugal og Kypros, men nå er målet å skyte Lyn oppover på tabellen.

– Hva jeg gjør positivt eller negativt får andre bedømme, men jeg er tiltenkt en spissrolle. De store tingene vil falle på plass så lenge man jobber hardt, mens de små tingene, både på og utenfor treningsfeltet, er det jeg fokuserer på, sier Cham.

SE OGSÅ: Liverpool sjekker ut talentfull supporter fra Oslo