Sommeren 2011 ble den da 19 år gamle midtstopperen Phil Jones klar for Manchester United som en av Englands mest lovende spillere i sin posisjon.

Ti år senere er Jones fortsatt en del av førstelagstroppen, men uten å ha spilt en eneste kamp på over ett og et halvt år.

En av dem som har kommet med sitt klare synspunkt om midtstopperen er tidligere lagkamerat Rio Ferdinand. I slutten av august sa han at Jones burde forlate klubben, at han tar opp en ungdomsspillers plass i troppen og at han ikke burde skrevet under på ny kontrakt med Manchester United i 2019.

Ferdinand mottok selv kritikk for måten han kritiserte Jones på, og like etter beklaget han for å ha gått så hardt ut mot 29-åringen.

Les også: Wijnaldums start i PSG kritiseres: - Veldig skuffende

- Dårlig gjort

I et åpenhjertig intervju med The Times forteller Jones uansett at nok får være nok. Nå ønsker han å forklare hvorfor han ikke har spilt en kamp siden januar 2020.

- Hør, respekten jeg har (for Ferdinand) er enorm. Jeg har delt garderobe med Rio - en virkelig profesjonell mann. Jeg elsket å spille med ham. Nydelig fyr, bra humor og jeg lærte mye av ham. Men det han sa var dårlig. Veldig dårlig gjort. Jeg liker ikke disputter eller diskusjoner, og hvis han ikke vet, så vet han ikke, begynner Jones.

Sannheten er nemlig at midtstopperen har slitt med en alvorlig meniskskade i høyre kne, noe han begynte å slite med allerede som akademispiller i Blackburn. Det er også den samme type skade som holdt Ole Gunnar Solskjær på sidelinjen i tre år som spiller.

Da koronapandemien inntraff fikk Jones muligheten til hvile og bygge seg opp, og da United-spillerne returnerte til trening i mai 2020 følte han seg bedre enn noen gang.

På dag to stoppet det imidlertid helt opp under en løpeøvelse.

- Alle sa «hva er det han gjør?» Jeg mistet fullstendig hodet. Jeg tenkte «jeg er ferdig, jeg kan ikke bli plaget av alt dette lenger.» Jeg gikk rett til doktoren og sa «nok er nok. Jeg har fått alt for mange antiinflammatoriske midler, alt for mange injeksjoner, har vært nær alt for mange ganger. Jeg trenger å løse dette», sier Jones.

Etter å ha reist til Barcelona for å besøke en av verdens ledende kirurger innenfor ortopedisk kirurgi, Ramon Cugat, endte han opp på operasjonsbordet i august.

- Føler meg skyldig

Deretter ventet en lengre rehabilitering, som var krevende for både ham og familien.

- Jeg haltet bare rundt, og klarte ikke engang å ta barna til parken.

- Da var jeg på det laveste som jeg noen gang har vært i livet. Jeg pleide å komme tilbake (fra Uniteds treningsbane) og være knust. Hodet mitt var et stort rot. Jeg var i tårer. Jeg sa til Kaya (hans kone) «jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.» Jeg husker at vi begge gråt, sier Jones.

Les også: Kommer med Ronaldo-advarsel til Solskjær: - Hadde aldri skjedd under Ferguson

Han innrømmer at det var kona som holdt familien sammen, mens han trengte å komme seg både psykisk og fysisk.

- Jeg føler meg skyldig fordi hun ikke fortjente å måtte forholde seg til meg hver dag og deretter passe barna. Det var mange ganger jeg følte meg som en forferdelig pappa. Du prøver å vise energien din overfor barna, men så klarer man det ikke. Hør, du har døtre ... hvis datteren forteller deg til å kle deg som en prinsesse, så kler du deg opp som en prinsesse. Men jeg var bare ikke der, jeg levde ikke i øyeblikket. Jeg var i telefonen eller flere mil unna.

- Jeg er ikke redd for å si noe av dette. Folk og fotballspillere, de liker å vise at alt er på stell, men man vet ikke hva som foregår bak lukkede dører.

Hetset på tur med døtrene

I samme intervju forteller han også om flere hatmeldinger han har mottatt over sosiale medier og på gata, og det er spesielt en situasjon han husker godt.

Ute på tur med sine to unge døtre, Alaria og Rayah, kom en fyr forbi og ropte «hey, Phil ... du er shit. Du er shit!»

Alaria på tre år skal deretter ha snudd seg mot sin far.

- Du vet når et lite barn spør deg 20 ganger før du gir dem et svar? Det var en av de gangene. «Hva er det pappa? Pappa, pappa, hva er det?»

Les også: Liverpool-helt kom med oppsiktsvekkende Messi-melding. Det får eksperter til å reagere: - Helt galimatias

Jones havnet åpenbart i en svært ukomfortabel situasjon.

- Jeg fikk så mange følelser. Sint, jeg måtte roe meg ned, skulle jeg konfrontere ham, hva skal jeg si til kona mi? Jeg frøs. Til slutt kom det en fyr forbi og sa «Phil, la det være. Du er bedre enn det», sier Jones.

Men til tross for hets både mot ham og kona ser Jones lyst på framtiden.

- Jeg sier dette så snilt som mulig: Jeg vet hvem som ler best til slutt. Jeg er stolt av karrieren min og når den er ferdig og jeg nyter livet - og forresten er jeg superheldig som vil kunne det, fordi fotballspillere er heldige - vil nettrollene fortsatt være på mammas ekstra soverom, sippende på Pepsi Max tømt for kullsyre, spisende nudler, i bokseren, mens man tvitrer, avslutter Jones.