Lørdag var den tidligere MMA-utøveren Khabib Nurmagomedov på Old Trafford for å se Manchester United i aksjon mot Everton.

Kampen fulgte han med på fra plass i såkalt «Executive Box», i godt selskap av blant andre Sir Alex Ferguson, Usain Bolt og Patrice Evra.

- Kan banke dere alle

I et intervju med BBC-journalist Shamoon Hafez avslører Khabib nå deler av samtalene som pågikk dem imellom underveis i kampen. Blant annet fikk han spørsmål av Ferguson om han ville ha et glass vin.

- Alle sammen vet det, alle vennene mine, selv dem i andre religioner, at jeg spiser halal og ikke drikker. Selv i dag, da jeg var på Old Trafford sammen med Patrice Evra, Usain Bolt og Sir Alex Ferguson, så spurte Alex Ferguson meg om vin, sier Khabib.

Og fortsetter:

- Han liker det og jeg dømmer ham ikke, men jeg måtte forklare ham at jeg ikke ville ha det.

- Det finnes to måter å gjøre det på: Du kan være direkte og si «nei, jeg er muslim og drikker aldri». Eller du kan gjøre det på den andre måten, som jeg gjorde. Jeg sa til ham «dette er ikke bra, fordi hvis jeg drikker så kan jeg banke alle dere. Dette er ingen god idé».

Khabib tror både Bolt og Evra forsto at grunnen var at han var muslim og derfor ikke drakk alkohol. For Fergusons del tror Khabib derimot at forklaringen hans var den beste overfor skotten.

- Jeg tror Sir Alex Ferguson forsto det fordi han ikke ønsket at jeg skulle banke alle sammen. Så han sa «ok, ikke drikk vin du».

Stor karriere

Khabib regnes av mange som en av tidenes beste MMA-utøvere. Russeren har blant annet vært UFC-mester i lettvekt.

Den 33 år gamle russeren huskes kanskje best for tittelkampen mot irske Conor McGregor i Las Vegas høsten 2018. Russeren vant kampen overlegent på «submission», men det var scenene som utspant seg etter kampen som likevel stjal overskriftene.

Det hele endte nemlig med et masseslagsmål mellom representanter fra begge leire. Khabib ble utestengt i ni måneder som følge av hendelsen, men gikk ny UFC-kamp høsten 2019 da han vant mot Dustin Poirier.

33-åringen gikk sin siste kamp i oktober 2020 da han vant mot Justin Gaethje. Etter kampen gjorde russeren det klart at han hadde bestemt seg for å legge opp som MMA-utøver.

UFC-sjef Dana White har gjentatte ganger forsøkt å få Khabib til å returnere, men foreløpig til ingen nytte.