RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ble vraket og bedt om å blotte

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
ULLEVAAL STADION (TV 2 Nettavisen): Morten Berre ble vraket fra start. Så sendte han Vålerenga til tabelltoppen. Etter kampen ble han nærmest tvunget til å blotte.

VÅLERENGA - AALESUND 3-1: - Det var ikke min idé å vise rumpa til Klanen. Jeg ble bedt om det, sier Morten Berre smilende til TV 2 Nettavisen etter at Vålerenga hadde inntatt eliteserietronen med en fortjent seier på Klanens 14-årsdag.

Klikk her for spillerbørs
Her ser du scoringene gratis

Avtalt
Det var avtalt på forhånd at Berre skulle møte opp foran supporterne etter kampen. Han skal nemlig pryde coveret til den neste utgaven av Vål’enga-magasinet, og fotografen ville ha Klanen i bakgrunnen.

De ble oppfordret til å bli igjen etter kampslutt, og tok oppfordringen alvorlig. Tusentalls supportere hyllet 2005-sesongens store helt - og Berre kunne ikke annet enn å vise bakenden i retur mens fotografen knipset for harde livet.

- Fotografen var vel ikke fornøyd med bildene sist gang, ler Berre.

På onsdag lo han ikke. Da presenterte nemlig Kjetil Rekdal startoppstillingen mot Aalesund - uten plass til lagets toppscorer.

Ble overrasket
- Rekdal er sjefen. Men det er vel neppe normalt å vrake toppscoreren. Jeg hadde ikke bedt om det, og ble litt overrasket, innrømmer Berre.

Sjefen sjøl prøvde å feie vrakingen under teppet med å hevde at Berre var sliten. Men Berre virket alt annet enn sliten da David Brocken kom seg ned langs høyrekanten og la ballen inn foran mål i begynnelsen av 2. omgang. Den tidligere Viking-spilleren luktet mål som bare en toppscorer kan, slang seg foran Petter Werni, og lurte ballen løst forbi Adin Brown i Aalesund-målet.

Status: 2-1, seks Berre-mål innenfor femmeteren - og Vålerenga til topps i eliteserien.

Oslo-laget herjet i 2. omgang. Aalesund hadde ikke én kvalifisert målsjanse, Vålerenga hadde seks. Så da Stefan Ishizaki omsatte en Thomas Holm-pasning i mål til 3-1, var det liten tvil om hvor poengene kom til å havne.

Sjokkåpning
Like åpenlyst var det ikke i starten av kampen. Aalesunds islandske midtsopper Haraldur Frey Gudmundsson sørget for en sjokkåpning etter tre minutter, da han satte et frispark forbi Arni Gautur Arason via hodet til Thomas Holm.

Tilfeldig? Neppe. Gudmundsson, som kom til Aalesund i januar, trener frispark etter hver trening.

- Jeg scoret en del på frispark for Keflavik, forteller han til TV 2 Nettavisen.

Vålerenga kom imidlertid raskt tilbake. Steffen Iversen scoret sitt første seriemål i år på straffe, etter at han selv hadde headet frem til Bernt Hulsker, som ifølge dommer Johnny Ditlefsen ble revet ned av Gudmundsson. Noe Ditlefsen var ganske alene om å mene.

Ikke straffe
- Det var ikke straffe i det hele tatt. Jeg bare stod der. Det blir for dumt, jeg kunne ikke tro det da dommeren blåste for straffe, sier Gudmundsson oppgitt til TV 2 Nettavisen om situasjonen som snudde kampen.

Og mens straffen snudde kampen, snudde Morten Berre seg selv. Så dro han ned buksa og viste hud.

- Jeg er ikke den første som gjør det, og jeg blir nok heller ikke den siste, sier Berre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere