RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bli med Edvald på Team Sky-trening

Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)
Sist oppdatert:
Med procycling.no på slep inntok Edvald Boasson Hagen snødekte fjell på Mallorca.

MALLORCA (procycling.no): Dagen er fredag 21. januar, og klokkeslettet er 09:45. procycling.no ankommer Team Skys hotell i Alcudia, Mallorca. Der blir vi tatt imot av en alltid like blid pressekontakt, David Millars søster, Fran Millar.

I forkant har vi avtalt at dagen skal tilbringes i en av følgebilene til Team Sky, etterfulgt av intervjuer med de norske syklistene. Dessverre ligger procycling.nos utpekte guide, Rod Ellingworth, blitt syk. Derfor skal vi sitte på med Darren Tudor.

Darren er walisisk, og snakker like uforståelig som du forestiller deg. Til daglig er han ansatt i den britiske banesatsingen. Tidligere har han blant annet trent Mark Cavendish.

Atmosfæren er preget av høflighet. Typisk britisk. Dave Brailsfold nikker gjenkjennende når han passerer, men alle andre som passerer hilser også, selv om vi aldri har sett dem før.

Selv om vi befinner oss midt i ferieparadiset Mallorca er været kjølig. Procycling.nos bil måtte skrapes for is på morgenkvisten. Det er lett overskyet, ti grader og sterk vind.

Det er drøye 15 syklister fra Team Sky på samlingen når vi er på besøk. De skal trene i to grupper, for å få best utbytte av treningen. Planen for dagen er å være ute i omtrent fem timer. Først skal rytterne sykle en flat runde, før et fjell på cirka åtte kilometer skal forseres.

Deretter skal rytterne sykle tre drag på seks minutter. Turen skal avsluttes med en sprint på vei tilbake til hotellet.

10:07: procycling.no plasseres i forsetet på en strøken Jaguar. Ved vår side sitter Darren Tudor, mens den nyansatte mekanikeren, Richard, sitter bak. Richard har kledelig britisk kinnskjegg, han er 23 år og har tidligere syklet sammen med Ian Stannard og Ben Swift.

Gruppen vi skal følge består av følgende syklister: Edvald Boasson Hagen, Rigoberto Uran, Xabier Zandio, Christian Knees, Chris Froome, Dario Cioni og Davide Appollonio.

10:09: Cioni, er sammen med Edvald, utstyrt med radiokommunikasjon. Problemet er bare at den ikke virker. Darren banner, og kommenterer utfyllende på uforståelig engelsk.

10:11: Radioen virker igjen.

10:18: Nå er det GPS-systemet som har tatt kvelden. Richard prøver å forklare Darren hvordan den muligens kan fikses. Det ender med at vi stopper langs veien, slår av motoren og starter igjen.

Resultat: GPS-systemet virker igjen, og humøret til Darren er på topp.

Bildespesial: Her finner du Tim De Waeles bilder fra Sky-samlingen!

10:39: Tissepause.

Samtidig klager Rigoberto Uran over at noe er galt med sykkelen. Kolombianeren har ennå ikke lært seg engelsk, men klarer å peke ut problemet for Richard. Det er giret det er noe i veien med, og Richard ordner enkelt opp.

(Treningsturen fortsetter under bildet)

10:49: Dave Brailsford og Fran Millar sitter i bilen bak oss. De er også på radioen, og Dave tuller med Darren. Det er dialekten hans som får gjennomgå.

10:55: Darren kommenterer at en av syklistene i den andre gruppa ser uforskammelig bra ut. Det er snakk om den spanske pil, eller Juan Antonio Flecha, om du vil.

11:00: Rigoberto Uran kler av seg litt.

11:07: - Rett fram gutter, rett fram, sier Darren til gutta over radioen.

- Kan du gjenta på engelsk, smeller det fra Dave Brailsfold. Kommentaren etterfølges av latter fra begge biler.

11:10: Dagens første bom. Gutta må snu, og komme seg inn på riktig vei.

Her finner du Facebook-siden vår!

11:43: Chris Froome klager på skoene sine. Klossen, som fester skoen til pedalen, er litt skeiv etter hans preferanse. Han vil ha den justert slik at hælen kommer lenger inn mot sykkelen. Kenyanskfødte Froome tar av seg skoen i fart og gir den til Richard.

11:46: Ny tissepause. Det passet svært bra for Froome. Richard klarte ikke fikse skoen like lett som giret til Uran. Etter et par forsøk er alle fornøyde.

Ved stoppet kommer det også noen norske syklister. Edvald kjenner to av dem, og slår av en liten prat.

(Treningsturen fortsetter under bildet)

12:05: Richard forteller om sin karriere som syklist. Det var ikke mye å skrive hjem om, og da han var 16 ble han bilmekaniker i stedet.

12:23: Vi har kommet fram til Inca, som er en relativt stor by på Mallorca. Darren tror gutta har kjørt seg vill, og klager på retningsvalgene de gjør. Når han til slutt får tak i Edvald, kan nordmannen fortelle at han kan veien.

12:40: Nå står fjellene for tur. Omtrent rett ut av Inca starter bakken. Et skilt langs veien forteller at bakken er åtte kilometer lang, og stiger 5,9 prosent i snitt.

12:42: - Nå ser Edvald snøen, melder Steven De Jongh fra bilen til den andre gruppa.

- He should have brought his f***ing skis, er det kontante svaret fra Darren Tudor.

Edvald på sin side har følgende kommentar: - Nå skulle du hatt med sykkelen din!

13:05: Gutta har kommet til toppen. Landskapet er fantastisk, men været er ikke fantastisk. Det blåser kaldt, temperaturen er kun tre grader. Xandio fryser mest av gutta, men blir med på vitsen om at procycling.no og Edvald er vant til slikt vær.

Alle kler på seg et godt ekstralag med klær, for å forberede seg på den kommende utforkjøringen.

Edvald forteller at han som junior syklet et ritt i Wales der mekaniker Richard var med. Vi blir raskt enige om at det var et morsomt sammentreff.

Richard har følgende kommentar: - Jeg kan ikke huske det, men jeg var nok langt bak feltet på hver etappe.

13:22: Det går fortsatt utfor. Alle gutta tar det særdeles pent nedover. Takk for det!

(Treningsturen fortsetter under bildet)

13:55: Det har blåst motvind hele dagen, men kula vi opplever nå tar kaka! Gutta blir stående mer eller mindre stille i kastene. Vi i bilen storkoser oss over hendelsen.

14:11: Rytterne sykler bakken der de skal sykle tre drag.

14:20: Intervallene er individuelle, og gruppa til Darren sprer seg godt utover fjellsiden.

(Treningsturen fortsetter under bildet)

14:25: Vi skal snu midt på den smale fjellveien. Det kommer en bil i mot som ikke setter pris på manøveren til Darren. Han henger seg på tuta, mens Darren gir nok en leksjon i banning.

14:39: Mellom dragene får rytterne bilpes av Darren. Edvald ligger nærmest bilen, og bemerker fornøyd at han ligger mye bedre dekt der, enn de som ligger litt lenger bak i følget.

15:08: Intervallene er ferdig. Nesa peker mot hotellet. Grunnet motvinden er vi allerede på overtid.

(Treningsturen fortsetter under bildet)

15:27: Spurt. Edvald for opptrekk av Dario Cioni, men blir slått relativt klart av italienske Davide Appollonio.

15:35: Tilbake til hotellet i Alcudia.

Etter turen tok de norske gutta seg en dusj, før en nydelig lunsj ventet i hotellets matsal. Lunsjen ble tilberedt av Team Skys egen kokk, Søren Kristiansen.

Etter lunsjen ventet intervjurunder for de norske gutta med procycling.no. Det var også flere medier tilstede, og Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen gjorde unna et raskt intervju med Cycling.tv.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere