Gå til sidens hovedinnhold

- Blinde kunne se misnøyen til Cavendish

Mektig sykkelboss overlykkelig over å ha signert Mark Cavendish.

De aller fleste har fått med seg at Mark Cavendish skal sykle for det belgiske laget Omega Pharma-Quick Step i 2013.

Storlaget har hatt briten i kikkerten i lang tid, og overgangen var ingen overraskelse for dem som følger sykkelsporten.

Laget til Patrick Lefevere har hatt en god kultur med gode spurtere, men det er noen år siden de hadde et ess helt i toppen.

Derfor er de naturlig nok glade for å ha fått på plass signaturen til «the Manx man».

- Det er alltid viktig for laget å ha en spurter. Vi ville ha Mark på laget for lenge siden, sier Lefevere i et intervju med Cyclingnews.

Les også: Da Cavendish innså at han måtte skifte lag

Har hatt Cav på ønskelista siden 2008
Lefevere avslører nå at han har ønsket seg briten i over fire år.

- Jeg husker jeg dro til giroen i 2008 og han var veldig opprørt av en episode mellom han og Greipel. Han lot Greipel vinne og Greipel var ikke enig. Mark var oppført og jeg sa til sponsorene mine: «Dette er en mann med guts, vi må ha han på laget.» Han hadde kontrakt i noen år, og vi ville ha han i fjor, men med interessen fra Sky ble det vanskelig.

Etter at HTC-laget ble lagt ned, dro Cavendish «hjem» til Team Sky. Der ble han gjenforent med tidligere lagkamerat Bradley Wiggins. Wiggins og Cavendish har tidligere kjørt på samme lag som profesjonelle, samt på Storbritannias banelandslag.

Les også: - Cav er en sann mester

Ble nedprioritert i touren
I Tour de France satset Team Sky mer eller mindre alt på sammenlagtseier til Bradley Wiggins. Det gjorde at Cavendish ikke kunne dominere på samme måte som før, selv om han vant tre etapper.

Derfor var nok belgierne mer fornøyd med en misfornøyd Cavendish i Tour de France, enn hva britene var.

- Selv den blinde kunne se at han ikke var fornøyd i touren. Deretter sa Dave (Brailsford) at han kunne forlate laget. Men det er langt fra å si det, til å la det skje. Selv Wiggins sa han kunne dra eller at det var best han dro. Jeg fulgte med og i august besøkte jeg agentfirmaet hans, Wasserman Media Group, i forbindelse med OL. Jeg satt ned og snakket med dem slik jeg har gjort med 50 andre agenter i år.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gjenforenes med gamle kjente

I det belgiske storlaget vil Cavendish gjenforenes med både ryttere og støttespillere fra tidligere i karrieren.

Laget har både danske Brian Holm og tyske Rolf Aldag på lønningslisten. Spesielt danske Holm hadde et godt forhold til Cavendish i HTC-tiden.

Det var helt sikkert med på å gjøre valget lettere for briten.

Les også: Disse søker norsk lisens neste år

Hva med opptrekket?
27 år gamle Cavendish har ofte vært privilegert med et utmerket opptrekk. I 2013 er det flere spørsmålstegn rundt opplegget for briten.

Før inneværende sesong forsvant Mark Renshaw fra Cavendish-toget, mens Bernhard Eisel ikke blir med fra Team Sky til Omega Pharma.

Dermed er det ventet at det blir en ny mann i rollen som sisteopptrekker for raketten fra Isle of Man.

Både Tom Boonen og Gert Steegmans lanseres som kandidater av Patrick Lefevere.

- Vi har litt å gjøre og det vil bli forsøk, men jeg tror at vi har nok ryttere til opptrekket på papiret. Det er ting vi må prøve ut. Kanskje Steegmans er den beste, kanskje Boonen eller en annen.

Den rutinerte manageren poengterer også at Cavendish er sjefen i laget.

- Vi har ingen sammenlagtrytter. Selvsagt har vi Peter Velits, men det vil ikke bli som det var i år hos Sky for Cavendish.

Dermed er det bare å glede seg for alle fans av den frittalende Cavendish. I 2013 blir det Cavendish-show slik vi kjenner det fra tidligere.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken