Blir årets Premier League-overraskelse

Aston Villa ble bare nummer 16 i fjor, og har ikke investert stort på overgangsmarkedet. Likevel tror TV 2 Nettavisen at David O´Learys menn blir årets overraskelse i Premier League.

14.08.03 10:16

Og det er nettopp på grunn av David O´Leary at vi tror oppturen vil komme. Han var fantastisk i Leeds, og har et mer enn brukbart lag å velge fra i Villa også.

Det tar nok tid før Villa blir like gode som Leeds var, men at Villa ender på øvre halvdel – og godt foran Leeds – er vi sikre på.

TV 2 Nettavisen tipper Villa på 6. plass.

Flink med spillerne

På fire sesonger i Leeds endte O´Leary aldri lavere enn 5. plass. Stjernespillere som Terry Venables røk uklar med hadde iren kontroll over. Etter O´Learys avgang har krise avløst krise i Leeds. Med O´Leary var laget en reell utfordrer til seriegullet, og et av Europas aller beste lag.

Han vil ikke klare det samme på bare et par måneder i Aston Villa, men klarer han å sette bare litt av sitt preg på klubben, blir det en god sesong for Birmingham-klubben.

Slet offensivt

I fjor, med Graham Taylor som manager, endte Villa på 16. plass. Det største problemet var å score mål. 42 mål på 38 seriekamper, så vidt over ett mål per kamp, ble fasiten. Potensielt gode spillere som Darius Vassell, Marcus Allbäck, Juan Pablo Angel, Lee Hendrie var langt under pari.

Vassell og Angel har vært koblet bort fra klubben, Allbäck slet med selvtilliten og Hendrie har alltid vært et problembarn. Det er bare en uke siden han i sinne sparket en ball mot Villa-fansen etter å ha blitt utsatt for verbal skittkasting.

Ser bedre ut

O´Leary er normalt flink til å få spillerne til å dra i samme retning. Han har gitt Alpay, Angel og Bosko Balaban en ny sjanse til å overbevise i Villa-trøya. Klarer han også å få Vassell, Allbäck og Hendrie til å prestere – da blir det suksess på Villa Park denne sesongen.

Treningskampene tyder på at han er inne på noe. Det har blitt 33 mål på åtte treningskamper. Juan Pablo Angel har puttet 5, Allbäck åtte og Vassell fire.

Sterk sentrallinje

Ellers har Villa en glimrende sentrallinje. Thomas Sørensen er ny fra Sunderland. Foran seg har han Gareth Barry, kanskje den beste Villa-spilleren i fjor, samt Ronny Johnsen, Olof Mellberg og Alpay. På midtbanen ble Thomas Hitzlsperger bedre og bedre under fjoråret, og nye Gavin McCann var i landslagsdiskusjonen før Sunderland falt sammen i fjor.

På topp kan Dion Dublin bidra med luftstyrke hvis det blir nødvendig. Det som taler mest mot laget ellers, er at det blir et par skader på midtbanen.

Nøkkelen til Villas suksess blir uansett David O´Leary. Vi har troa på iren, og at han fører Villa tilbake til Europa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.