Mange har kanskje glemt det, men det var som sprinter Marit Bjørgen hadde sitt store gjennombrudd som langrennsløper.

Den første verdenscupseieren kom på sprinten i Düsseldorf i 2002 og det første VM-gullet kom på sprinten i Vald di Fiemme i februar 2003.

Hele 18 av Bjørgens 31 verdenscupseirer er kommet i sprint.

Men nå er det faktisk over tre år siden den hittil siste – i Düsseldorf 28. oktober 2006

Nedprioritert sprint
Lørdag står Bjørgen igjen på startstreken i Düsseldorf, revansjesugen etter at hun måtte stå over helgens verdenscup i Kuusamo på grunn av sykdom i forrige uke.

- Det skal bli litt artig å se hva Marit får til, innrømmer landslagstrener Egil Kristiansen overfor Nettavisen.

Bjørgen har riktig nok ikke prioritert sprint inn mot denne sesongen, og allerede bestemt at sprinten er den første distansen som ryker under OL i Vancouver.

- Det er ingenting som tilsier at Marit skal ha blitt vesentlig raskere enn i fjor, men hvis hun er i den formen hun viste på Beitostølen, er hun å regne med på alle distanser, sier Kristiansen.

Kristoffersen prøver
Å regne med, er forhåpentlig også Marthe Kristoffersen. Kristoffersen slo seg kraftig i et fall i Kuusamo, men satser på å bli klar.

- Marthe er på bedringens vei, og vil prøve seg, sier Kristiansen.

Bjørgen og Kristoffersen går kun lørdagens individuelle renn, og reiser videre til høydeakklimatisering i Davos allerede lørdag ettermiddag.

Det gjør ikke Celine Brun-Lie, Maiken Caspersen Falla, Karianne Bjellånes og Kari Vikhagen Gjeitnes, som både går lørdagens individuelle sprint og søndagens lagsprint.

Ingen Northug
Og selv om Bjørgen og Kristoffersen er de største profilene, er kanskje Brun-Lie og Caspersen Falla de sterkeste norske kortene. Begge var faktisk på seierspallen i Düsseldorf i fjor, og viste solid form i Kuusamo.

I herreklassen står Petter Northug over, som planlagt. I tillegg til landslagsløperne Ola Vigen Hattestad, John Kristian Dahl, Øystein Pettersen, Johan Kjølstad og Anders Gløersen, får Eirik Brandsdal, Kent Ove Clausen og Ole Marius Bach sjansen til å vise seg fram.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!