Gå til sidens hovedinnhold

- Blir bedre av å spille poker

Petter Northug slår hardt tilbake mot kritikerne.

Norges største idrettskjendis fikk tidligere denne uka kritikk av Norges Idrettsforbunds øverste administrative leder, generalsekretær Inge Andersen. Han er bekymret for at pokerspillingen til Petter Northug skal ødelegge langrennskarrieren til 24-åringen.

Olympiatoppens Johan Kaggestad var en av mange som forsvarte Northugs bruk av poker som avkobling utenfor langrennsøktene.

– Hvis han synes at poker er moro, er det sannsynligvis en veldig god avkobling, sa Kaggestad til Nettavisen.

Viktig for motivasjonen
I et eksklusivt intervju med Vi Menn sier Northug at Kaggestad har helt rett.

- Absolutt. Hvis jeg skulle tenkt langrenn 24 timer i døgnet, hele året, hadde jeg blitt en dårligere løper. Jeg hadde mistet motivasjonen for all den harde treninga om jeg ikke hadde hatt annet å tenke på. Toppidrettsutøvere i langrenn er nødt til å ha noe å koble av med, for å prestere gjennom en lang vinter, mener Northug.

- Hva med pokerspillet er det som fascinerer deg?

- Det er først og fremst konkurranseaspektet. Jeg elsker å konkurrere, og poker inneholder så mye: Psykologi, sannsynlighetsberegning, utholdenhet – og guts i avgjørende situasjoner.

- På hvilke måter kan poker sammenliknes med sporten din, langrenn?

- Det adrenalinrushet du får når du skyver alle chipsene inn i midten, kan sammenliknes med å stå på startstreken i et stort skirenn, eller når det drar seg opp til en spurt. Det er en herlig spenning, som jeg ikke ville vært foruten, verken ved pokerbordet eller skisporet.

Tar poker veldig alvorlig
Ikke overraskende er Northug en type som går skikkelig inn for noe når han først fatter interesse.

- Jeg tar spillet mitt veldig alvorlig, jeg vil hevde meg her som på ski. Jeg leser bøker om strategi, og jeg laster ned TV-sendinger fra EPT og WSOP. (World Series of Poker, VM i Las Vegas, red. anm.) Jeg vil lære av de beste, og finne ut hva som er mine egne svakheter, sier Northug til Vi Menn.

Han mener at det finnes mange fordommer rundt poker, og at kritikerne neppe vet nok om hva de uttaler seg om.

- Folk tror det er ren gambling. Poker er tvert imot et ferdighetsspill som krever svært mye av utøveren, poengterer Northug.

Han forteller videre i intervjuet at han selv blir som en skolegutt når han møter pokerens verdenselite, som han har gjort i Monte Carlo i forbindelse med European Poker Tours sesongavslutning denne uka.

- Jeg har møtt flere av mine forbilder her, og tatt bilder med dem som en annen skolegutt.

- Takk til resten av Norge
Kritikken fra Inge Andersen handlet også om at generalsekretæren mener at Northugs omdømme svekkes av å spille poker, og at det ikke er forenlig med et godt forbilde.

- Mitt ønske er at mange barn og unge skal velge langrennssporten. Jeg stiller opp på barneskirenn og skiskoler så ofte jeg kan, jeg legger opp treninga så det skal passe med sommerskiskolen i Meråker. Jeg hadde forbilder selv som barn, og vet det er viktig å gi noe tilbake. Men på fritiden er jeg nødt til å gjøre det som gir meg påfyll og motivasjon, ellers blir jeg en dårligere skiløper.

- Inge Andersen mener du bør droppe VM i Vegas, mens resten av Norge ønsker deg god tur. Hva sier du til det?

- Da sier jeg takk til resten av Norge, og syr på et norsk flagg på spillerskjorta. I VM spiller vi for landet! sier Northug til Vi Menn.

Les flere pokerartikler her!

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken