Som Nettavisen antydet for to uker siden, ble 38 år gamle Per Arne Botnan idrettssjef for de norske skiskytterne. Trønderen, som kommer fra Innset i Rennebu, tar over jobben etter Alf Koksvik. Botnan har skrevet under på en seksårskontrakt.

- Dette er en jobb jeg har hatt lyst på. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier Botnan til Nettavisen.

Trente rekrutter
Botnan har de siste to årene hatt ansvaret for rekruttlandslaget med Rune Brattsveen og Ronny Hafsås i spissen. Den nye skiskyttersjefen har selv vært skiskytter. Han har vært klubbtrener i Trondheim i åtte år og regiontrener i fem år. Parallelt har Botnan vært lærer ved skiskytterlinjen på Heimdal videregående skole i sju år. Han har også vært trener for Skiskytterforbundets rekrutteringslandslag i to år. Den nye idrettssjefen har sju års ledererfaring fra helsesektoren.

- Den første oppgaven blir å få på plass trenerkabalen. Vi går en spennende tid i møte med OL i Vancouver om to år som det store hovedmålet. I det hele tatt er det mye å ta fatt i, sier han.

- Løsningsorientert
38-åringen er gift og har en sønn på seks år. Nå flytter familien fra Trondheim til Oslo.

- Vi er veldig glade for at Per Arne nå blir ny idrettssjef. Han er energisk, langsiktig og løsningsorientert. Han har en bred skiskytterbakgrunn, og det er viktig i den perioden vi går inn i. Per Arne har både trener- og administrativ bakgrunn. Begge deler er nødvendig i denne stillingen. Jeg er helt sikker på at vi har gjort et godt valg. Per Arne er ansatt på 6 års kontrakt, og med det har vi sikret en langsiktighet i denne posisjonen, sier president i Norges Skiskytterforbund, Tore Bøygard, i en pressemelding.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)