Blir Brann-trener ut året

Foto: Hommedal, Marit (SCANPIX)

Brann har bestemt seg for å ikke hente noen ny trener nå.

09.06.10 14:31

Rune Skarsfjord og Brann er enige om at den tidligere assistenttreneren fortsetter, og har underskrevet en kontrakt som strekker seg til 31. desember i år.

Skarsfjord (40) var assistenttrener under Steinar Nilsen, og tok over på midlertidig basis da Nilsen ble fjernet fra hovedtrenerjobben.

Arbeidsro
Nå får han altså arbeidsro ut sesongen, i den grad en Brann-trener noen gang har arbeidsro selvsagt.

- Både i tiden under Steinar Nilsen - og ikke minst de ukene han har vært hovedtrener - har Rune gjort en meget god jobb for oss, sier daglig leder Lars Moldestad til Brann.no.

Moldestad sier at Skarsfjord også er en het kandidat til å lede laget i 2011.

- Han har vært her i ett og et halvt år, og kjenner klubben. Han er en rolig og saklig person, som har gjort det klubben forventer av han, sier Moldestad til Nettavisen.

- Nå er det på med arbeidshanskene. Vi har mange tøffe kamper foran oss og må jobbe hardt for å lykkes. Men jeg føler en enorm entusiasme både i spillergruppen og ute blant bergenserne, og ser frem til å ta fatt på en fantastisk spennende utfordring, sier Skarsfjord til Brann.no.

Også resten av Branns trenerteam forblir uforandret. Det betyr at Patrik Hansson er hjelpetrener og at Dan Riisnes er keepertrener.

To store fordeler
Den faste ansettelsen av Skarsfjord har ellers to store fordeler for Brann. For det første er det en økomisk gunstig løsning for den finansielt hardt prøvede klubben.

Les også: Brann har kniven på strupen

I tillegg gir det klubben tid til å bygge opp en slagkraftig ledelse, etter alle avgangene så langt denne sesongen. Det kan være lurt å ha et solid lederskap på plass før permanente og kanskje dyre ansettelser av trenere gjøres.

- Først og fremst er det viktig å presisere at Rune har den kompetansen som klubben trenger, sier daglig leder Lars Moldestad til Nettavisen.

Etter den begredelige sesongen har Brann gjort store forandringer i ledelsen i løpet av sesongen.

Les også: Brann-ledelsen nesten utradert

Hovedtrener Steinar Nilsen mått gå i slutten av mai, men da hadde allerede daglig leder Bjørn Dahl trukket seg en måned tidligere. For en uke siden trakk så Hans Brandtun seg fra vervet som styreleder.

Lars Moldestad fungerer som daglig leder, mens tidligere sportslig leder Roald Bruun Hanssen har den fengende tittelen operativ leder/strategisk controller.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Brann

Mest lest på Sport

Annonsebilag