RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: CYRILLE CADET (AFP)

Blir det hatfinale?

Sist oppdatert:
Disse gutta er virkelig ikke glade i hverandre.

I fjor ble svenske Robin Söderling den først som slo Rafael Nadal, som da var verdensener, på grusen på Roland Garros. En prestasjon som ga gjenklang i tennisverdenen.

I år har Söderling slått verdensener Roger Federer på veien til semifinale i French Open, og er bare en kamp unna en finale, trolig mot Nadal.

Nadal og Söderling har et problematisk forhold, som startet lenge før svensken brøt spanjolens seiersrekke i Paris.

I 2007 møttes de to i Wimbledons tredje runde, en kamp som gikk over fem sett og flere dager etter utsettelser på grunn av regnvær. Nadal vant kampen, men det var ikke det som ble mest omtalt i etterkant.

Nappet seg i shortsen
Söderling var nemlig svært frustrert over at Nadal ofte brukte lang tid før han servet. Ved et tilfelle gikk Söderling av banen mens Nadal gikk gjennom sine langdryge rutiner.

Da svensken kom tilbake på banen, sa Nadal sarkastisk mens han holdt opp ballen: «nye baller». Det fikk svensken til å gjøre narr av Nadals vane med å nappe seg i shortsen før han servet.

Det hender at tennisspillere spøker godlynt med hverandre på den måten, men det var ikke vennlig mobbing som fant sted. Det var en hanekamp.

Se video av opptrinnet nederst.

Etter kampen, som Nadal vant, var det så vidt spillerne nedverdiget seg til å takke hverandre for kampen. Og på den påfølgende pressekonferansen smalt det fra Nadal:

- Jeg synes ikke han oppført seg pent. Syv ganger har jeg hilst på ham uten å få svar. Jeg har snakket med flere spillere, og ingen av dem har noe pent å si om ham.

Söderling repliserte:

- Jeg ville aldri sagt noe slikt om noen på en pressekonferanse. Eller forresten, jeg kunne sagt det samme.

Mot finale
I 2009 møttes de to kamphanene i Roma, og da Nadal slo en ball så vidt for langt og linjemannen ropte «ut» skjedde følgende: Söderling pekte på et merke på banen, men ikke det riktige merket. Hoveddommeren kom ned og fant et merke på omtrent rett sted, og bestemte seg for at ballen skulle spilles på nytt, til tross for at det elektroniske HawkEye-systemet viste at ballen faktisk var ute.

I dag, fredag, møter Robin Söderling tsjekkeren Thomas Berdych i sin semifinale, mens Nadal møter østerrikeren Jurgen Melzer i kampen etter.

Vinner de hver sin kamp, kan det bli en severdig finale ikke bare på grunn av fabelaktig tennis.

Nadal og Söderling har møtt hverandre fem ganger. Rafael Nadal har vunnet fem og Robin Söderling to.

Her ser du video av den omtalte Wimbledon-kampen fra 2007:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere