*Nettavisen* Sport.

Blir det RadioShack-Trek?

Johan Bruyneel Alberto Contador gul trøye Tour de France 2009. Foto: Tim De Waele (@TDWSport.com)

Italiensk storavis hevder avtale er gjort.

30.08.11 13:32

La Gazzetta dello Sport skriver tirsdag at en avtale er blitt gjort mellom Flavio Becca og RadioShack-manager Johan Bruyneel.

Hensikten er å starte et nytt og mer slagkraftig mannskap med base i Luxembourg i 2012. Og et underliggende ønske fra Becca om å slå kloa i Tour de France-trofeet.

Avisen mener å vite at laget vil lyde navnet RadioShack-Trek neste sesong. Det er mildest talt oppsiktsvekkende nyheter.

Hva nå, Leopard?
Leopard-Trek overtok ledelsen på «kulhetsbarometeret» etter Team Sky da de ble lansert med brask og bram foran årets sesong.

«True racing» skulle gjeninnføres i sykkelsporten, man skulle altså tilbake til røttene. Og Brian Nygaards var det kloke hodet bak det hele, der han la en strategi som involverte dyre moteklær og elegant design på alt fra drakter, til kjøretøy og lagets hjemmeside.

Les også: Ny gigantfusjon i sykkelsporten?

Leopard-Trek la lista innenfor den internasjonale sykkelsporten, og prosjektet fikk begge Schleck-brødrene, Fabian Cancellara og en rekke andre Saxo Bank-stjerner til å signere for laget.

Kan det hele være over etter kun én sesong?

Helt over blir det uansett ikke, da. Men hvor mye «true racing» er det over et lag som skal hete RadioShack-Trek i 2012?

Kobles til GreenEDGE
Gazzetta dello Sport følger til alt overmål opp med å koble Nygaard selv til GreenEDGE og et stående tilbud som pressesjef der. Dansken hadde tidligere tilsvarende rolle i både Team CSC og Team Sky, før han fikk tilbud om å styre hele Leopard-prosjektet.

Det australske laget avkrefter at Nygaard er på vei dit:

- Jeg har lest ryktene om RadioShack og Leopard, men jeg har ikke hatt kontakt med Brian (Nygaard), sier Shayne Bannan til cyclingnews.com.

Leopard-laget var ute mandag og dementerte opplysningene om at Nygaard forlater laget og at det er dårlig stilt med økonomien.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det var den franske storavisen L’Équipe som først publiserte historien. Avisen hevdet blant annet at laget ”sliter økonomisk og at lagets ledelse har blitt enige med sin amerikanske partner Trek, som også er utstyrsleverandør for RadioShack, om å ta kontakt med Johan Bruyneel”.

Bruyneel ville ikke kommentere opplysningen overfor Het Laatste Nieuws mandag, men L’Équipe hevder hardnakket at det allerede har vært møter mellom partene i storhertugdømmet.

- Samtaler med Lotto
For å gjøre forvirringen komplett melder aviser i Luxembourg at også Lotto-Ridley kan være en mulig samarbeidspartner for RadioShack-laget.

Det amerikanske laget skal også ha vurdert en fusjon med HTC-Highroad i tiden før Bob Stapletons stjernemannskap bukket under.

Forvirret? Det er vi også. Det virker uansett åpenbart at det foregår en tøff kamp for å overleve blant noen av den sykkelsportens største aktører.

Når det mestvinnende laget de siste tre sesongene går under, kan det meste skje. Men dette?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.