RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(www.leopard.lu)

Blir det Team Leopard for Schlecks?

Sist oppdatert:
Brian Nygaard avslørte lagets nye hjemmeside.

Ennå er ikke det nye navnet offentliggjort, men The Luxembourg Pro Cycling Project – som laget døpte seg da de søkte om ProTour-status foran neste sesong, får likevel stor oppmerksomhet i mediene.

Det gikk da heller ikke upåaktet hen da generalmanager Brian Nygaard twitret følgende:

- Følg med her i fremtiden for det kuleste laget innenfor sykkelsporten i 2011, skrev Nygaard og la ved en link til domenet www.leopard.lu.

Team Leopard?
Betyr det at lagnavnet blir Team Leopard?

Forslagene er mange.

Leopard er i hvert navnet til selskapet som styrer proffsykkelprosjektet i Luxembourg. De har sitt daglige virke i den lille byen Howald.

Laget har også begynt å ta form etter at Andy Schleck i etterkant av årets Tour de France annonserte at han og broren forlater Team Saxo Bank etter årets sesong.

Seks ryttere offentliggjort
Foruten klatrebrødrene er Daniele Benatti, Davide Viganò, Giacomo Nizzolo og Bruno Pires offentliggjort av laget selv. Mens Jens Voigt, Stuart O'Grady, Jakob Fuglsang, Anders Lund og muligens Fabian Cancellara også er ventet å ankomme storhertugdømmet foran neste sesong.

Nygaard er prosjektets øverste administrative leder, mens Kim Andersen er team manager og Torsten Schmidt, Luca Guercilena og Lars Michaelsen utgjør sportsdirektørkorpset.

Vi vet også at laget vil kjøre med Trek-sykler neste sesong, og at Mercedes Benz står for så vel følgebiler som VIP-transport.

Den luxembourgske businessmannen Flavio Becca sitter på pengesekken i det nystartede laget.

- En ny visjon
Hva mer?

Danske Nygaard, som tidligere har fungert som både pressesjef i Team CSC og Team Sky, fortalte litt mer om nyskapelsen overfor TV2 Sporten denne uka:

- Vi har et ungt lag og har en ny visjon for sykkelsporten. Det handler om å komme tilbake til de opprinnelige røttene for sykkelsporten. Det handler om å få et startnummer på ryggen og kjøre et sykkelløp. Det blir litt mindre snikksnakk og litt mer veddeløp, sier Nygaard til TV2 Sporten.

- Vi vil gjerne stå for en 100 prosent ren sykkelsport, men vi vil også vise at det handler om å kjøre sykkelløp og ikke så mye annet, legger han til.

Ungt mannskap
Budskapet skinner også igjennom på lagets nye nettsted. «True Racing» står det skrevet under Leopard-merkenavnet og motivet viser en klatring i sort hvitt som bare venter på duellen mellom rytteren, hans sykkel og klatringen mot toppen.

- Jeg tror vi har den laveste gjennomsnittsalderen i hele ProTouren. Det i seg selv understreker både et generasjonsskifte og en skifte i mentalitet, mener Nygaard.

En delegasjon fra Luxembourg holdt samtaler med RCS Sport (som blant annet arrangerer Giro d’Italia, Milano-Sanremo og Giro di Lombardia) i Italia i forrige uke.

Da uttalte også lagledelsen at den store lanseringen av det mystiske profflaget nærmer seg med stormskritt.

Om det blir Team Leopard, er det litt tidlig å fastslå allerede nå.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere