Skal vi tro ryktespaltene kan Saxo Bank-Tinkoff Bank forvente seg et stort sportslig løft foran 2013-sesongen.

Allerede har Fabian Cancellara og Roman Kreuziger vært ryktet til det danske storlaget, som nylig fikk spyttet inn frisk kapital da den russiske rikingen Oleg Tinkoff og hans russiske rubler ble med på laget.

Les også:Kreuziger til Saxo Bank Tinkoff

Bytter ut Roche mot Betancur?
Sistemann som er ryktet til Bjarne Riis’ lag er irske Nicolas Roche. Det er anerkjente Velonation som mener å vite at iren har en høy stjerne hos Riis.

- Etter åtte år i franske lag er han absolutt interessert i å høre på tilbud fra andre lag. Det var mye forhandlinger, både med Ag2r og andre lag, under Tour e France, avslører Roches agent, Andrew McQuaid, overfor sykkelsiden.

Etter at rykter om at Roches franske lag skal være på jakt etter både Carlos Alberto Betancur og Davide Appolonio dukket opp onsdag kan mye ligge til rette for at iren velger å bytte lag.

Les også:Russer ønsker seg Cavendish

Sønnen til legendariske Steven Roche har i åtte sesonger vært en del av franske lag, og stadig kjørt inn mer og mer imponerende resultater.

Den sterke klatreren ble nummer 12 i årets Tour de France, og har i tillegg en sjuendeplass sammenlagt i Vuelta a España tilbake i 2010.

En slik type kan være perfekt for Alberto Contador, som ikke har lagt skjul på at han ønsker å returnere til toppen av sykkelsporten straks han er ferdigsuspendert.

På desperat poengjakt
Også selve Saxo Bank-Tinkoff Bank er i behov av kvalitetsryttere. Ikke bare for å hjelpe Contador, men også for å sikre en plass i World Touren.

Les også:- Contador lever i skjul

Etter resultattørke så langt denne sesongen innser det danske laget at de er nødt til å hente ryttere med mange poeng for å klare UCIs sporstlige krav til World Tour-lisens. Da kan en merittert og samtidig sulten sammenlagtrytter være svært attraktiv.

- Roche er fortsatt veldig ambisiøs og ønsker å vinne flere sykkelritt, forklarer McQuaid.

Så er spørsmålet om det eventuelt skjer for Ag2r eller Saxo Bank.

PS: Ingen ryttere har formelt sett lov til å signere kontrakter med nye lag før 1. august i henhold til UCI-reglementet.