RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blir fratatt OL-medaljen

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Kina mister en olympisk bronsemedalje på grunn av aldersjuks.

Kina er fratatt bronsemedaljen fra de olympiske lekene i Sydney i 2000 etter at en av utøverne forfalsket alderen, melder Den internasjonale olympiske komité (IOC) onsdag.

En granskning gjennomført av Det internasjonale turnforbundet konstaterte i februar at Dong Fangxiao var yngre enn 16 år, som er minstealderen for å delta i olympiske turnøvelser. Jukset ble oppdaget fordi hun oppga forskjellige fødselsdatoer under OL i Sydney i 2000 og i Beijing åtte år senere.

Dong registrerte seg med fødselsdatoen 20. januar 1983 da hun deltok i Sydney-OL, men i forbindelse med sitt dommerverv i 2008 oppga hun 23. januar 1986. Ifølge denne datoen var hun 14 år under lekene i Australia.

Kina har i mange år blitt mistenkt for å jukse med utøvernes alder.

- Medaljen og diplomet til Dong Fangxiao er tilbakekalt, sier IOCs talsmann Mark Adams ifølge Reuters.

USA oppgraderes dermed fra sin fjerdeplass.

Den kinesiske turneren blir også fratatt øvrige resultater under Sydney-lekene, en sjette- og sjuendeplass, samt alle VM-resultater oppnådd i 1999 og 2000.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere