Gå til sidens hovedinnhold

Blir Fulham årets overraskelse?

Under ferske Chris Colemans ledelse har Fulham åpnet sesongen strålende, og etter lørdagens seier ligger laget helt oppe på fjerdeplass. Kan Louis Saha (bildet) og Fulham bli årets overraskelse.

FULHAM - LEICESTER 2-0: Fulham har åpnet sesongen overraskende godt i forhold til ekspertenes forhåndstips. Den urutinerte manageren Chris Coleman har ledet laget til fire seirer, to uavgjort og bare ett tap på de første sju kampene.

All ære til Coleman

Leicester ligger nærmere det som ble forventet. Fem poeng etter åtte kamper holder bare til å innfri ekspertenes forhåndstips om nedrykksplass. Leicester ligger á poeng med Wolves.

Hva kan man si om årsaken til Fulhams suksess?

Chris Coleman er det opplagte svaret. Kanskje er mannen ekspertene regnet som lagets svakhet, i virkeligheten lagets styrke. Laget virker i alle fall ikke fryktinngytende på papiret, selv om spillere som Steed Malbranque, Louis Saha og Junichi Inamoto absolutt holder god klasse.

Spesielt førstnevnte, Malbranque. Lørdag misbrukte han et straffespark i første omgang, men litt av skylden må nok legges på lagkameraten Louis Saha, som etter å ha blitt felt kranglet voldsomt med Malbranque om hvem som skulle ta straffesparket.

Takker spillerne

Luis Boa Morte hadde på det tidspunkt gitt Fulham ledelsen 1-0. Samme mann økte til 2-0 snaut 20 minutter før slutt - og målet var vel fortjent. Leicester skapte så å si ingenting foran Edwin van der Sar.

- Vi sitter på fjerdeplassen, noe ingen trodde vi ville gjøre på noe som helst tidspunkt denne sesongen. Alle managere vil si at deres skjebne ligger i spillernes hender - og mine spillere har levert, sa en fornøyd Coleman til PA etter kampen.

- Jeg blir glad om vi klarer å vise at kritikerne tok feil mot slutten av sesongen. Vi har hatt en god start, og det er god stemning i klubben. Nå må vi sørge for å bevare det slik.

HTML EMBED
Reklame

Er dette årets beste påskeegg?